search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 13:34
MENU CLOSE

Άντονι Μπλίνκεν: Το αεροσκάφος του έκανε στάση στην Κρήτη πριν πετάξει για Άγκυρα

05.11.2023 19:06
blinken

Στάση στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη βάση της Σούδας, στην Κρήτη, φαίνεται πως έκανε, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, το αεροσκάφος του αμερικανού ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, πριν πετάξει για Άγκυρα μετά το ταξίδι του στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, το αεροσκάφος που τον μετέφερε κατεγράφη από το Flightradar 24 να πετά προς το αεροδρόμιο Χανίων, ενώ μετά από λίγο το ίχνος του εξαφανίστηκε από την εφαρμογή.

Ο κορυφαίος αμερικανός διπλωμάτης πέρασε από τον ελληνικό εναέριο χώρο, διότι η Τουρκία δεν επιτρέπει απευθείας πτήσεις από την Κύπρο.

Είχε προηγηθεί σειρά έκτακτων συναντήσεων, όπως αυτή με τον Μαχμούντ Αμπάς στη Δυτική Όχθη και η ολιγόλεπτη επίσκεψη στην Κύπρο όπου και συναντήθηκε με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο κορυφαίος αμερικανός διπλωμάτης στη σύντομη συνάντησή του με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη και τον υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο, τους οποίους ευχαρίστησε για τη βοήθεια της Κύπρου στην απομάκρυνση απεγκλωβισμένων από το Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των επαφών του στην περιοχή.

Η συνάντηση είχε ως βασικό θέμα συζήτησης «την κρίση στην περιοχή μας όπως εξελίσσεται και την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Κύπρου με τελικό προορισμό τη Γάζα».

Επίσκεψη στη βαριά σκιά των δηλώσεων Ερντογάν

Ο Άντονι Μπλίνκεν επισκέπτεται την Τουρκία λίγες ώρες μετά την ανάκληση του τούρκου πρεσβευτή από το Τελ Αβίβ, στη βαριά σκιά των δηλώσεων Ερντογάν, που ξεκαθάρισε ότι διακόπτει κάθε συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν, λόγω των ενεργειών του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο τούρκος πρόεδρος, μάλιστα, επανήλθε την Κυριακή με νέες σκληρές δηλώσεις κατά του Ισραήλ.

«Είναι καθήκον μας να σώσουμε τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας από την ισραηλινή καταπίεση και να σταματήσουμε τις σφαγές που γίνονται στη Γάζα μπροστά στα μάτια ολόκληρου του κόσμου», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα αφήσουμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Γάζα μόνους εν μέσω των συνεχιζόμενων ισραηλινών επιθέσεωνΕάν η ειρήνη επικρατήσει στην περιοχή, θα επικρατήσει χάρη σε εμάς. Για την ασφάλεια της περιοχής εμείς θα αναλάβουμε την ευθύνη και θα το καταφέρουμε αυτό. Στα Βαλκάνια, στον Καύκασο για να επικρατήσουν η ειρήνη και η σταθερότητα, εμείς θα αναλάβουμε ενεργό ρόλο. Από την Αφρική μέχρι την Ασία, εμείς θα είμαστε στο πλευρό των αδελφών μας και θα υποστηρίζουμε αυτό που είναι δίκαιο». 

Διαβάστε επίσης:

Ιράν: Επιβεβαιώνεται συνάντηση του Χαμενεΐ με τον ηγέτη της Χαμάς

Το Ιράν απειλεί ξανά τις ΗΠΑ: «Σταματήστε αμέσως τον πόλεμο στη Γάζα – Θα πληγείτε σκληρά»

Σκληρή γλώσσα Ερντογάν για Ισραήλ: «Διαβολική σφαγή – Αθώοι σφαγιάζονται, δεν θα το αφήσουμε έτσι αυτό»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 13:33