search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:52
MENU CLOSE

Φιλιππίνες: Εκτέλεσαν ραδιοφωνικό παραγωγό την ώρα της ζωντανής εκπομπής του (Video)

06.11.2023 09:03
dimosiografos-new

Φρικτό θάνατο την ώρα που παρουσίαζε την εκπομπή του βρήκε ένας ραδιοφωνικός παραγωγός στις Φιλιππίνες.

Ο λόγος για τον παρουσιαστή Juan Jumalon ο οποίος πυροβολήθηκε θανάσιμα μέσα στο στούντιο την ώρα που η εκπομπή του ήταν ζωντανά στο Facebook.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Calamba στην επαρχία Misamis Occidental με τον ένοπλο να εισβάλλει στο στούντιο προσποιούμενος τον ακροατή.

Βίντεο από την επίθεση δείχνει τον 57χρονο Jumalon να σταματά και να κοιτάζει προς τα πάνω πριν ακουστούν δύο πυροβολισμοί. Στη συνέχεια, φαίνεται να γέρνει πίσω στην καρέκλα του, ενώ η μουσική συνεχίζει να παίζει. Ο άτυχος άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ο δράστης, ο οποίος δεν φαίνεται στο livestream του Facebook, άρπαξε το χρυσό περιδέραιο του θύματος πριν διαφύγει με μοτοσικλέτα, ενώ έξω από το στούντιο τον περίμενε ένας συνεργός.

Επικίνδυνο μέρος για τους δημοσιογράφους οι Φιλιππίνες

Οι Φιλιππίνες θεωρούνται εδώ και χρόνια ως ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο για τους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος Ferdinand Marcos Jr καταδίκασε το περιστατικό και διέταξε την αστυνομία να εντοπίσει και να συλλάβει τον δολοφόνο και τον συνεργό του.

«Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων δεν θα γίνουν ανεκτές στη δημοκρατία μας και όσοι απειλούν την ελευθερία του Τύπου θα αντιμετωπίσουν τις πλήρεις συνέπειες των πράξεών τους», ανέφερε συγκεκριμένα σε δήλωσή του.

Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων των Φιλιππίνων ο Jumalon ήταν ο 199ος δημοσιογράφος που δολοφονείται στη χώρα από το 1986, χρονιά που η δημοκρατία επέστρεψε στη χώρα.

«Η επίθεση είναι ακόμη πιο καταδικαστέα καθώς συνέβη στο ίδιο το σπίτι του Jumalon, το οποίο χρησιμοποιούσε και ως ραδιοφωνικό σταθμό».

Το 2009, μέλη μιας ισχυρής πολιτικής φατρίας και συνεργάτες τους πυροβόλησαν 58 άτομα, μεταξύ των οποίων 32 εργαζόμενους σε μέσα ενημέρωσης. Ήταν η φονικότερη μεμονωμένη επίθεση κατά δημοσιογράφων στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Την… πλάτη του Τραμπ βλέπει ο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις – «Πληρώνει» (και) τη στήριξη στο Ισραήλ

Γάζα: 79 οι νεκροί εργαζόμενοι του ΟΗΕ – «Αρκετά! Αμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Κομμένη στα δύο η Λωρίδα της Γάζας – Aπανωτοί οι βομβαρδισμοί (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:50