search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 03:46
MENU CLOSE

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνελήφθη η Παλαιστίνια ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι για «υποκίνηση σε τρομοκρατία» (Video)

06.11.2023 09:06
palaistini new

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε την 22χρονη Παλαιστίνια ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι στη διάρκεια επιδρομής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Η Άχεντ Ταμίμι, ύποπτη για υποκίνηση σε βία και τρομοκρατικές δραστηριότητες, συνελήφθη στην πόλη Νάμπι Σάλεχ. Η Ταμίμι παραδόθηκε στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας για πιο ενδελεχή ανάκριση», επεσήμανε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο AFP.

Η Ταμίμι είναι κόρη του Παλαιστίνιου ακτιβιστή Μπάσεμ αλ-Ταμίμι και έχει συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες υπέρ των Παλαιστινίων από το 2012.

Έγινε γνωστή σε ηλικία 14 ετών, όταν είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο που την έδειχνε να δαγκώνει έναν Ισραηλινό στρατιώτη προκειμένου να τον εμποδίσει να συλλάβει τον μικρό αδελφό της που είχε το ένα του χέρι στον γύψο και βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος.

Έκτοτε έγινε παγκόσμιο σύμβολο της παλαιστινιακής υπόθεσης και οι Παλαιστίνοι τη θεωρούν υπόδειγμα θάρρους έναντι στην ισραηλινή κατοχή στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Τεράστιο πορτρέτο της έχει ζωγραφιστεί στο τείχος που έχει ανεγείρει το Ισραήλ στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη.

Η Ταμίμι συνελήφθη το 2017 και κρατήθηκε επί 8 μήνες επειδή χαστούκισε έναν Ισραηλινό στρατιώτη μέσα στην αυλή του σπιτιού της οικογένειάς της στη Νάμπιλ Σάλεχ.

Από την αρχή του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν προχωρήσει σε μαζικές συλλήψεις Παλαιστινίων που είναι ύποπτοι για βία, για υποκίνηση σε βία ή ότι είναι μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Εξάλλου 150 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών ή εποίκων, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε επίσης

Την… πλάτη του Τραμπ βλέπει ο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις – «Πληρώνει» (και) τη στήριξη στο Ισραήλ

Γάζα: 79 οι νεκροί εργαζόμενοι του ΟΗΕ – «Αρκετά! Αμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Κομμένη στα δύο η Λωρίδα της Γάζας – Aπανωτοί οι βομβαρδισμοί (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 02:05