search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 15:57
MENU CLOSE

Ζαχαριάδης σε Άδωνι: «Η Αθήνα δεν θα είναι γαλάζιο κομματικό παιχνίδι»

06.11.2023 20:53
zaxariadis-doukas-new

Απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη έδωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, αναφορικά με την επίθεση του υπουργού Εργασίας στον νέο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα σχετικά με το μετρό στην πλατεία Εξαρχείων.

«Φαιδρό είναι να μιλάς προεκλογικά για πράσινο και ελεύθερους χώρους και μετεκλογικά να κόβεις δέντρα και να ακυρώνεις το χαρακτήρα αδόμητων χωρών» τονίζει ο κ. Ζαχαριάδης απαντώντας στην ανάρτηση του Αδ. Γεωργιάδη ο οποίος νωρίτερα έσπευσε να χαρακτηρίσει φαιδρή την ανάρτηση του Χ. Δούκα σχετικά με την κοπή των δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων.

Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης τονίζοντας ότι «το μετρό βεβαίως πρέπει να γίνει στα Εξάρχεια» ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει η καλύτερη χωροθέτηση της οδού Τοσίτσα. Και μετρό και πράσινο και πλατεία».

Καταλήγοντας, ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε: «Να το χωνέψετε όσο κι αν σας ενοχλεί, για τα πέντε επόμενα χρόνια τουλάχιστον, ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας δεν είναι γαλάζιο κομματικό παιχνίδι. Θα μάθετε να σέβεστε το εκλογικό αποτέλεσμα και τις Αρχές».

Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανέλαβε να υπερασπιστεί την αποψίλωση του πρασίνου στην τσιμεντούπολη που λέγεται Αθήνα,  εκτιμώντας μάλιστα ότι «δεν είναι μακριά η εποχή που οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ για την επιλογή τους».

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Χάρη Δούκα, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης. Καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους. Κάθε δέντρο που κόβεται, αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή, όσο σημαντική και αν είναι αυτή».

Διαβάστε επίσης:

Εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή» για την Αριστερά με Τσακαλώτο – Παρόντες Βίτσας, Σκουρλέτης (Video)

Πέθανε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Κοτσώνης

Δημοσκόπηση Alco: Διαφορά 20,6 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – «Φλερτάρει» με τη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 15:51