search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:31
MENU CLOSE

Ελληνικό: «Little Athens» θα ονομάζεται η νέα γειτονιά 1.115 διαμερισμάτων –  Πώς προχωρά η υλοποίηση του έργου

08.11.2023 11:18
lamda new

Το νέο οικιστικό πρότζεκτ, Little Athens που θα αναπτυχθεί μέσα στο Ελληνικό παρουσιάστηκε χτες επισήμως από τη διοίκηση της Lamda Development.

Πρόκειται για έναν πρότυπο οικισμό 10 οικοδομικών τετραγώνων ο οποίος θα περιλαμβάνει 1115 διαμερίσματα από 60-70 τ.μ. έως 350 τ.μ. ενώ στους ισόγειους χώρους του θα υπάρχουν και 115 εμπορικοί χώροι για την κάλυψη των καταναλωτικών αναγκών των ενοίκων αλλά και των επισκεπτών.  

Τα 1.115 αυτά διαμερίσματα εντάσσονται στο συνολικό πλάνο των 8.000-8.500 κατοικιών που θα υπάρχουν μέσα στο Ελληνικό εκ των οποίων οι 1500 θα βγουν προς πώλησης το 2024 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2027.  

Επίσης στα πρώτα οικιστικά πρότζεκτ του Ελληνικού περιλαμβάνονται τα 170 σπίτια του Πύργου των Foster + Partners, οι βίλλες στα 27 οικόπεδα και τα 115 διαμερίσματα από τους Bobotis Architects και ISV Architects. Όλα αυτά τα σπίτια αναπτύσσονται στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού.

Σε ότι αφορά ειδικά τη «Μικρή Αθήνα», από τα 10 οικοδομικά τετράγωνα που θα περιλαμβάνει, τα πρώτα πέντε με περίπου 460 διαμερίσματα θα βγουν στην αγορά πιο σύντομα  καθώς εντάσσονται στην πρώτη φάση των έργων με ορίζοντα το 2027.

Μάλιστα ήδη έχει γίνει το πρώτο λανσάρισμα για 30 διαμερίσματα από τα συνολικά 88 του πρώτου οικοδομικού τετραγώνου για τα οποία υπάρχει ικανοποιητική ζήτηση με αποτέλεσμα η Lamda να ετοιμάζεται μέσα στο επόμενο δίμηνο να βγάλει τα επόμενα 30.

Οι τιμές σε αυτά τα διαμερίσματα ξεκινούν από τα 6.000- 6.500 ευρώ το τ.μ. δηλαδή σε τελικές τιμές ξεκινούν από τις 300–350 χιλιάδες ευρώ.

Σε ότι αφορά το «προφίλ» των δυνητικών αγοραστών οι περισσότεροι είναι Έλληνες με το ποσοστό από το εξωτερικό να είναι αρκετά σημαντικό στο 28%. Από το ποσοστό των  ενδιαφερόμενων του εξωτερικού το 14 με 16% είναι Έλληνες της διασποράς.

Αθανασίου: Προχωράμε με γρήγορα βήματα

Σε ότι αφορά τη γενικότερη πορεία του έργου του Ελληνικού ο επικεφαλής της Lamda Development  Οδυσσέας Αθανασίου αναφέρθηκε αναλυτικά σε συνάντηση με δημοσιογράφους τόσο στα σημαντικά βήματα που επιτρέπουν να υπάρχει αισιοδοξία για την εξέλιξη, όσο και στις προκλήσεις του.

«Όσα καταφέραμε μέχρι σήμερα (διαγωνισμοί, μελέτες, αδειοδοτήσεις) αποτελούν τα πλέον χρονοβόρα σημεία ενός έργου αστικής ανάπλασης», ανέφερε ο κ. Αθανασίου, γεγονός που μας επιτρέπει πλέον να προχωρούμε με γρήγορα βήματα.

Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα η χρηματοδότηση της πρώτης φάσης, είναι σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου πλήρως εξασφαλισμένη, ώστε η εξέλιξη του έργου να προχωρά απρόσκοπτα. Υπενθύμισε ότι η LAMDA Development έχει ήδη αντλήσει 650 εκατ. ευρώ από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τον Δεκέμβριο του 2019 και επιπλέον 550 εκατ. ευρώ από δύο ομόλογα (του Ιουλίου 2020 και του Ιουλίου 2022), ενώ επίσης το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον αγοραστών και επενδυτών διασφαλίζει σε συνεχή βάση επιπλέον έσοδα για το έργο.

Μιλώντας για τις προκλήσεις του έργου του Ελληνικού, αλλά και γενικότερα έργων ανάπτυξης ακινήτων στην Ελλάδα ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην έλλειψη εργατικού δυναμικού, δίνοντας έμφαση σε νομοθετικές παρεμβάσεις της πολιτείας που θα πρέπει να ληφθούν τους αμέσως επόμενους μήνες, προκειμένου εργατικό δυναμικό εκτός Ευρώπης να μπορεί να εργαστεί στην χώρα μας.

Ο κ. Αθανασίου έδωσε γενικότερα έμφαση στους βασικούς πυλώνες του έργου του Ελληνικού που είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, οι νέες τεχνολογίες και η προσβασιμότητα από όλους.

Διαβάστε επίσης

Επέκταση συνεργασίας ΔΕΗ – Trade Estates για νέο blue hub στο Εμπορικό Πάρκο Λάρισας

Elounda Hills: Ξεκίνησε η κατασκευή του 5άστερου συνολικής  επένδυσης άνω των 500 εκατ. ευρώ

Aegean: Ασκεί τα warrants το δημόσιο – Εξαγορά αντί 85,4 εκατ. ευρώ εισηγείται ο Βασιλάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:30