ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 01:13
MENU CLOSE

Europa League: Πλήρωσε ακριβά τα λάθη του ο Παναθηναϊκός - Ηττήθηκε από τη Ρεν με 3-1 (Video)

09.11.2023 21:46

Αν και βρέθηκε να παίζει με παίκτη παραπάνω για περίπου μία ώρα αγώνα, ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» ξανά κάθε αμυντική αδράνειά του απέναντι στη Ρεν και ηττήθηκε για δεύτερη φορά απ’ τη γαλλική ομάδα, αυτή τη φορά με 3-1 στο «Riazhon Park» της Βρετάνης, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Η Ρεν άνοιξε το σκορ στο 9’ με απευθείας φάουλ του Ρίντερ (και μεγάλο σφάλμα του Μπρινιόλι), ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με εύστοχο πέναλτι του Ιωαννίδη στο 34’ (σε φάση που αποβλήθηκε ο Μπελοσιάν), όμως οι Γάλλοι έφτασαν στη νίκη με τα τέρματα των Σαλάχ (67’) και Μπλας (70’ πέναλτι).

Πώς εξελίχθηκε η αναμέτρηση

Η Ρεν πήρε προβάδισμα πολύ νωρίς, κυριολεκτικά απ’ το… πουθενά, έπειτα από ένα τεράστιο σφάλμα του Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Στο 9ο λεπτό ο Ρίντερ εκτέλεσε ένα φάουλ από μεγάλη απόσταση με την μπάλα να παίρνει κατεύθυνση προς τα μέσα. Ο Μπρινιόλι έκανε κίνηση να την υποδεχθεί στην αγκαλιά του, αλλά του… γλίστρησε από τα χέρια, πέρασε κάτω απ’ τα πόδια του και κατέληξε στο βάθος των διχτύων του για το 1-0 της γαλλικής ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να «απαντήσει» αμέσως και στο 12’ απ’ τη σέντρα του Βιλένα, ο Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε μακριά απ’ την εστία του Γκαγιόν.

Το ίδιο έγινε και στο 17’ στο σουτ του Μπερνάρ έξω απ’ την περιοχή, ενώ στο 32’ έγινε η φάση με πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη που άλλαξε όλα τα δεδομένα στο ματς. Ο διεθνής Έλληνας φορ έβαλε στην πλάτη του τον Μπελοσιάν, «έσπασε» την μπάλα προς τον Παλάσιος, όμως αυτή κόντραρε και την ώρα που πήγε να εκτελέσει ο ίδιος μέσα απ’ τη μικρή περιοχή, δέχθηκε το μαρκάρισμα απ’ τον στόπερ της γαλλικής ομάδας.

Ο Σκωτσέζος διαιτητής Κόλουμ κλήθηκε απ’ τον συμπατριώτη του VAR, Νίκολας Γουάλς κι έκανε on field review, δίνοντας την εσχάτη των ποινών και κόκκινη κάρτα στον Μπελοσιάν. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 34’ και δεν λάθεψε, κάνοντας το 1-1 για τον Παναθηναϊκό.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός πήρε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 56’ ο Τζούριτσιτς βρέθηκε σε θέση βολής μετά τη σέντρα του Μλαντένοβιτς, αλλά ο Γκαγιόν έδιωξε με τα πόδια, σε μία φάση που «τελείωσε» αμέσως καθότι ο Παλάσιος ήταν εκτεθειμένος την ώρα την εκτέλεσης του Σέρβου μεσοεπιθετικού.

Στο 65’ ο Ρεν «τιμώρησε» το κακό αμυντικό transition του Παναθηναϊκού και πήρε ξανά το προβάδισμα. Με τρεις γρήγορες πάσες οι Γάλλοι βρήκαν στην κόντρα, ο Λε Φε σούταρε, ο Μλαντένοβιτς έβαλε την κόντρα κι ο Σαλάχ που ερχόταν ως… τρέιλερ έκανε με κοντινή προβολή το 2-1 για τη Ρεν.

Το καταστροφικό πεντάλεπτο του Παναθηναϊκού είχε και συνέχεια, καθώς στο 67’ ο Βιλένα ανέτρεψε τον Μάτιτς μέσα στην περιοχή κι έκανε καθαρό πέναλτι. Ο Κόλουμ έδωσε αμέσως την παράβαση κι ο Μπλας στο 70’ έκανε το 3-1 απ’ την άσπρη βούλα για τη γαλλική ομάδα.

Στο 79’ ο Σπόραρ, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς, είχε ένα καλό σουτ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Γκαγιόν, ενώ στο 85’ ο Σλοβένος άσος έχασε μία ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν το πλασέ του μέσα απ’ την περιοχή πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια.

Η Ρεν έχασε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με δυνατό σουτ του Μπλας που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι, στην τελευταία καλή στιγμή του ματς.

Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)

Κίτρινες: 33’ Μπουριζό, 55’ Γου, 81’ Σανταμαρία – 44’ Βαγιαννίδης, 52’ Ρουμπέν

Αποβολές: 33’ Μπελοσιάν (απευθείας κόκκινη)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΡΕΝ (Μπρούνο Ζενεσιό): Γκαγιόν, Ντουέ, Γου, Μπελοσιάν, Τεατέ, Μπουριζό (63’ Μπλας) Λε Φε, Μάτιτς (90’+4′ Ασινιόν), Τεριέ (63’ Σαλάχ), Ρίντερ (62’ Σανταμαρία), Καλιμουεντό (35’ Τρουφέρ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (79’ Σπόραρ), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν (79’ Αράο), Τσέριν (46’ Τζούριτσιτς), Βιλένα, Παλάσιος (72’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (71’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης.

Διαβάστε επίσης:

«Έμπαινε Γιούτσο»: Ο «Γιούτσοφ» ο «παλιοκομμουνιστής» πέρασε στην αιωνιότητα – Η ζωή του θρυλικού «κανονιέρη»

Ολυμπιακός: Τέλος στη συνεργασία με το Metropolitan λόγω… Χουάνκαρ

Ανατροπή στην υπόθεση του Κιλιάν Εμπαπέ: Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα κινηθεί για την απόκτηση του

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 01:12
Exit mobile version