search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:37
MENU CLOSE

Αντιπαράθεση στη Βουλή με… εσάνς Ανδρέα Παπανδρέου για το ταξίδι Γεραπετρίτη στη Ραμάλα

16.11.2023 18:43
vouli ramala

Αντιπαράθεση για τη στάση της Ελλάδας στην κρίση στη Μέση Ανατολή με αφορμή το ταξίδι αστραπή του Γιώργου Γεραπετρίτη στη Ραμάλα είχαν στη Βουλή Γιώργος Φλωρίδης, Δημήτρης Μάντζος και Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Η θέρμη με την οποία υπερασπίστηκε την κυβέρνηση ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ υπουργός Δικαιοσύνης, προκάλεσε την αντίδραση του Δημήτρη Μάντζου που έσπευσε να του θυμίσει την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου

«Σας ακούσαμε να λέτε για την πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας, παραλείψατε να πείτε τη μαγική λέξη ΠΑΣΟΚ που εγγυήθηκε την εξωτερική πολιτική», ήταν το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ στις αναφορές Φλωρίδη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που ασκεί εξωτερική πολιτική αποδεκτή και αξιόπιστη.

«Το ΠΑΣΟΚ εγγυήθηκε την εξωτερική πολιτική και να συμβουλεύσετε τον πρωθυπουργό να μην κάνει απόπειρα να ξαναγράψει την ιστορία που φέρει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου», ανέφερε ο Δημήτρης Μάντζος, υπογραμμίζοντας πως η επίσκεψη Γεραπετρίτη στη Ραμάλα είχε στόχο να διορθώσει τη μονομερή προσέγγιση στην κρίση στη Μέση Ανατολή. 

Κριτική άσκησε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καλώντας την κυβέρνηση να ανακρούσει πρύμναν στη ντροπιαστική πολιτική που ακολουθεί. «Η κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα ψελλίζοντας ακατανόητες διατυπώσεις περί παύσεων, την ώρα που δεν καταδικάζει τους θανάτους αμάχους και νεογνών», είπε και διερωτήθηκε γιατί δεν αναφέρεται ότι έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα και ο παλαιστιακός λαός. 

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είναι στην Παλαιστίνη γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα που όλα τα μέρη εμπιστεύονται και μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων, δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγουν την Ελλάδα στην πιο δύσκολη στιγμή, μην επιτιθέμεθα στη χώρα μας, το ότι η Ελλάδα είναι εκεί είναι αποδοχή της διαχρονικής πολιτικής της Ελλάδας, η οποία μπορεί να δώσει λύσεις», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Διαβάστε επίσης:

Εύα Καϊλή: «Το όνομά της δεν αναφερόταν καν στη δικογραφία για το Qatargate» – Σφάλματα στην έρευνα καταγγέλλουν οι δικηγόροι της

Κασσελάκης για «μόρφωμα» και περί μπλοκ Goldman Sachs στο Πολυτεχνείο: «Διπλή επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας από την ΝΔ»

Μπαράζ επαφών Τσίπρα – Συνάντηση με τον Νάσο Ηλιόπουλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01