search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:33
MENU CLOSE

Ιωάννα Γκελεστάθη: «Οι Ρομά έχουν αυξημένη παραβατικότητα» – Σάλος με τη γαλάζια πολιτικό που δικαιολογεί την ΕΛΑΣ για τις καταδιώξεις

17.11.2023 12:04
IOANNA_GELESTATHI

Οργή στους χρήστες του X προκάλεσε η ρατσιστική ανάρτηση της πολιτεύτριας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννας Γκελεστάθη για τους ρομά.

Η Ιωάννα Γκελεστάθη – που ειρήσθω εν παρόδω είναι και νομικός – ισχυρίστηκε ότι η αστυνομία καταδιώκει τους ρομά είτε επειδή παρανομούν, είτε επειδή δεν σταματούν σε ελέγχους, απορρίπτοντας το επιχείρημα περί ρατσισμού της αστυνομίας και υποστηρίζοντας ότι ο μεγάλος αριθμός καταδιώξεων οφείλεται σε «αυξημένη παραβατικότητα».

Η πρώην υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο παρέλειψε να αναφερθεί στους κανόνες εμπλοκής που οφείλουν να τηρούν οι αστυνομικοί αλλά και στο γεγονός ότι αυτοί παραβιάζονται κατά κόρον. Και επιπλέον δεν μπαίνει στο κόπο να εξηγήσει γιατί υπάρχουν τόσες ανθρωποκτονίες.

«Η Αστυνομία δεν καταδιώκει τους Ρομά επειδή είναι Ρομά αλλά επειδή είτε παρανόμησαν είτε δεν σταμάτησαν σε έλεγχο. Όσοι ψάχνουν τις αιτίες για τις στατιστικά πολλές καταδιώξεις Ρομά ας μην ψάχνουν στον δήθεν ρατσισμό της Αστυνομίας ας ψάξουν στην αυξημένη παραβατικότητα των Ρομά» έγραψε η Ιωάννα Γκελεστάθη.

Οργή στο X

Το γεγονός ότι η ανάρτηση της κυρίας Γκελεστάθη έγινε ελάχιστες μέρες μετά το τελευταίο περιστατικό με θύμα έναν νεαρό Ρομ (τον Χρήστο Μιχαλόπουλο), ο οποίος έπεσε νεκρός από πυροβολισμό αστυνομικού, σε βάρος του οποίου έχει απαγγελθεί κατηγορία για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, προκαλεί τεράστια ερωτήματα, αλλά και οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χρήστες του X επεσήμαναν στην πολιτεύτρια της ΝΔ το αυτονόητο, ότι ακόμη και σε περίπτωση που ο πολίτης παρανομεί, η καταδίωξη έχει σκοπό τη σύλληψη και όχι την εκτέλεση του παραβάτη.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Οκτώβριο του 2021 κατά τη διάρκεια καταδιώξεων από τις Αρχές έχουν πέσει νεκροί από αστυνομικά πυρά, εκτός από τον Χρήστο Μιχαλόπουλο στη Βοιωτία και οι Νίκος Σαμπάνης, και Κώστας Φραγκούλης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου – Απόντες οι Σπαρτιάτες

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ έχει ανέβει 4,2 μονάδες σε πέντε μήνες – Είπα στον Κασσελάκη ότι πρέπει να υπάρχει κοινό μέτωπο απέναντι στην Κυβέρνηση

Κώστας Αρβανίτης για ΣΥΡΙΖΑ: Και πάλι καλά που παίρνουμε 14% στις δημοσκοπήσεις (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58