search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:15
MENU CLOSE

Το υπουργείο Ενέργειας «δείχνει» τον ΣΥΡΙΖΑ και την… Κομισιόν για την παραπομπή της Ελλάδας στο ευρωδικαστήριο

17.11.2023 13:45
ypoyrgeio energeias

Σαφή προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών για την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, καθώς δεν υπέβαλε επικαιροποιημένους χάρτες κινδύνου πλημμυρών, επιχειρεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, οι χάρτες έπρεπε να έχουν επικαιροποιηθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2020, ωστόσο σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η Κομισιόν έχει ενημερωθεί ότι αυτοί θα κατατεθούν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, αφήνοντας έτσι αιχμές για την λειτουργία της Επιτροπής.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι οι καθυστερήσεις ξεκίνησαν επί δικής του κυβέρνησης: «Τα Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμύρας επικαιροποιούνται σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2007/60 κάθε 6 χρόνια. Τα αρχικά Σχέδια ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο του 2018, με 2,5 χρόνια καθυστέρηση, σε σχέση με την προβλεπόμενη προθεσμία της Οδηγίας (22.12.2015)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση επικαλείται την ανάγκη επικαιροποίησης των χαρτών με βάση τα τελευταία κλιματικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των καταιγίδων Ιανός, Elias και Daniel, χωρίς ωστόσο να εξηγεί πως είναι δυνατόν να επικαλείται φαινόμενα που συνέβησαν τρία χρόνια μετά το πέρας της αρχικής διορίας, όπως η κακοκαιρία Daniel που χτύπησε τον Σεπτέμβριο του 2023.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα Μητσοτάκη για το Πολυτεχνείο: «Φάρος προς μια πιο ανοιχτή κοινωνία»

Η «Ομπρέλα» εκτός ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτη δημόσια εμφάνιση στη πορεία για το Πολυτεχνείο (photo)

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου – Απόντες οι Σπαρτιάτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:01