search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:55
MENU CLOSE

«Διόρθωση» μύτης: Μπορεί να γίνει και χωρίς πόνο!

21.11.2023 06:16
gynaikes-profil-new

Μέχρι πρότινος, η ρινοπλαστική αποτελούσε μια επέμβαση επώδυνη που, μεταξύ άλλων, απαιτούσε αρκετό χρόνο ανάρρωσης και αποθεραπείας.

Σήμερα, η αισθητική δερματολογία προσφέρει σε όσους το επιθυμούν, τη δυνατότητα να βελτιώσουν την εικόνα της μύτης τους, εύκολα και ανώδυνα! Πρόκειται για την αναίμακτη ρινοπλαστική, μια εναλλακτική λύση έναντι του παραδοσιακού χειρουργείου που, μάλιστα, έχει εξαιρετικά και άμεσα αποτελέσματα.

Η «υγρή» ρινοπλαστκή -όπως επίσης αποκαλείται- αποτελεί μια διαδικασία που εκτός από προτοπόρος, είναι προσιτή οικονομικά και πραγματοποιείται με την έγχυση υαλουρονικού οξέος.

«Η υγρή ρινοπλαστική μας επιτρέπει να διορθώσουμε ένα ραχιαίο εξόγκωμα, να ανυψώσουμε το ακρορρίνιο ή να εξομαλύνουμε τη ρινική γέφυρα για να καλύψουμε την καμπούρα της μύτης. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά, πραγματοποιείται με τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας στον χώρο του ιατρείου και κατόπιν ο ασθενής επιστρέφει κανονικά στις δραστηριότητές του», εξηγεί η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος–Αφροδισιολόγος και Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine.  

Η αναίμακτη ρινοπλαστική επιγχάνει:

  • Αλλαγή στο σχήμα της μύτης: Εάν έχετε ένα ήπιο προεξέχον εξόγκωμα στη ρινική γέφυρα, το υαλουρονικό μπορεί να το «καμουφλάρει», εξομαλύνοντας το περίγραμμα του προφίλ σας. Μπορεί, επίσης, να διορθώσει την εικόνα της επίπεδης και λεγόμενης «πλακουτσωτής» μύτης.
  • Αλλαγή στη γέφυρα της μύτης: Επιπλέον, η χρήση του υαλουρονικού μπορεί να κάνει τη γέφυρα της μύτης να φαίνεται είτε πιο λεπτή είτε πιο πλατιά, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Αλλαγή στο σχήμα του ακρορρινίου: Η μέθοδος αυτή μπορεί να επιλεγεί αν κάποιος επιθυμεί να κάνει πιο διακριτή την άκρη της μύτης.
  • Ανύψωση του ακρορρινίου: Με τα fillers μπορεί επιτευχθεί, επίσης, η ανύψωση ενός «πεσμένου» ρινικού άκρου (γαλλική μύτη).
  • Αλλαγή στο πλάτος και το μήκος της μύτης: Τα fillers έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να προσθέτουν όγκο στη μύτη, διορθώνοντας παράλληλα το προφίλ.
  • Διόρθωση ανομοιόμορφου περιγράμματος: Κάτι αντίστοιχο μπορεί να επιτευχθεί και με το περίγραμμα του προσώπου.
  • Διόρθωση ατελειών μετά από επεμβατική ρινοπλαστική: Ακόμα και αν κάποιος έχει υποβληθεί στο παραδοσιακό χειρουργείο για να βελτιώσει την εικόνα της μύτης του, η αναίμακτη ρινοπλαστική προσφέρει τη δυνατότητα να διορθώσει τυχόν ατέλειες που εξακολουθούν να υπάρχουν αν η αρχική επέμβαση ήταν αποτυχημένη.

Χειρουργική ρινοπλαστική vs αναίμακτη ρινοπλαστική: Ποια μέθοδο να επιλέξεις

Η αναίμακτη ρινοπλαστική κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος έναντι του παραδοσιακού χειρουργείου, προσφέροντας θεματικά αποτελέσματα, άμεσα και κυρίως, χωρίς πόνο.

Το πρώτο και κυριότερο πλεονέκτημα της αναίμακτης ρινοπλαστικής είναι ότι δεν απαιτείται αναισθησία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πραγματοποιείται σε χειρουργείο. Αντιθέτως, εφαρμόζεται στο δερματολογικό ιατρείο, έπειτα από την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας.

Επιπλέον, με την τακτική επανάληψη, δημιουργείται μία «βάση» με αποτέλεσμα η νέα εικόνα της μύτης να διατηρείται ακόμη και για χρόνια.

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της αναίμακτης ρινοπλαστικής είναι το γεγονός ότι αποτελεί μια επιλογή προσιτή οικονομικά σε σχέση με την επεμβατική ρινοπλαστική.

Μπορεί, τέλος, να χρησιμοποιηθεί ακόμα και ως «πρόβα» για κάποιον που επιθυμεί να διορθώσει τη μύτη του, δίνοντάς του τη δυνατότητα να έχει μια πρώτη εικόνα του μόνιμου αποτελέσματος πριν το χειρουργείο.

Για ποιους ΔΕΝ ενδείκνυται η ανώδυνη ρινοπλαστική

Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι υποψήφιοι που θέλουν να αλλάξουν την εικόνα της μύτης του κατάλληλοι για την εν λόγω μέθοδο. Κι αυτό, γιατί η «υγρή» ρινοπλαστική δεν προσφέρει λύση για κάθε πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, αν κάποιος επιθυμεί πιο δραστικές αλλαγές, όπως για παράδειγμα, να μικρύνει τη μύτη του, δεν μπορεί να το επιτύχει με έγχυση υαλουρονικού οξέος που πραγματοποιείται στην αναίμακτη ρινοπλαστική.

Το ίδιο ισχύει και για κάποιον που επιθυμεί να διορθώσει λειτουργικά προβλήματα της μύτης, όπως για παράδειγμα, το ρινικό διάφραγμα.

Τέλος, αν κάποιος επιθυμεί να έχει μόνιμα αποτελέσματα, τότε η αναίμακτη ρινοπλαστική δεν είναι αυτό που αναζητά, καθώς με αυτή τη μέθοδο είναι αναγκαίο να ακολουθούνται επαναληπτικές θεραπείες, ώστε να συντηρηθεί το αποτέλεσμα.

«Η μη επεμβατική ρινοπλαστική δεν μπορεί να διορθώσει λειτουργικά προβλήματα της μύτης, όπως το “στραβό” ρινικό διάφραγμα ή την υπερτροφία των κόγχων. Επίσης, δεν ενδείκνυται εάν κάποιος επιθυμεί να μικρύνει τη μύτη του, να εξομαλύνει ευμεγέθη εξογκώματα ή να διορθώσει δυσμορφίες στα πλάγια τοιχώματα της μύτης. Σε αυτές τις περιπτώσεις ή για πιο δραστικές αλλαγές, ίσως χρειαστεί να εξετάσει τη λύση της επεμβατικής ρινοπλαστικής.  Επίσης, η αναίμακτη ρινοπλαστική μπορεί να προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα με επαναληπτικές θεραπείες συντήρησης, αλλά δεν επιφέρει μόνιμες αλλαγές στη μύτη. Σε κάθε περίπτωση ο ιατρός θα σας συμβουλεύσει για το ποια διαδικασία είναι η πιο κατάλληλη για εσάς και θα σας βοηθήσει να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα» επισημαίνει η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα.

Διαβάστε επίσης:

«Έλα Κοντά»: Όταν είσαι ενημερωμένος για την ψωρίαση, δεν φοβάσαι να έρθεις κοντά!

Καινοτόμες θεραπείες: Επτά στους δέκα ογκολογικούς ασθενείς ζουν περισσότερο

Έρευνα για τη γενιά Z και millennials: Η συναισθηματική υγεία, ο καρκίνος, το περιβάλλον και η οικογένεια απασχολούν τους νέους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05