search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 03:53
MENU CLOSE

Δικηγόροι κατά Τσακλόγλου: «Αλαζόνα παραιτήσου»

25.11.2023 15:42
tsaklolgou_dikigorikoi_syllogoi

Σκληρή ανακοίνωση με βαριές εκφράσεις κατά του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνου Τσακλόγλου, εξέδωσε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει.

«Ο αλαζών, καιροσκόπος και διανομέας αθλιοτήτων της εξουσίας υφυπουργός, με τη συμπεριφορά του αυτή προσβάλλει ευθέως το Κράτος Δικαίου», επισημαίνουν, τονίζοντας πως με τη δήλωσή του «επιχείρησε να απαξιώσει το δικηγορικό σώμα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επιχείρησε να απαξιώσει το δικηγορικό σώμα – Ο πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει πάραυτα. Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα (25/11), στην Αθήνα, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τις οποίες επιχείρησε να προσβάλει και απαξιώσει το δικηγορικό σώμα.

Ο αλαζών, καιροσκόπος και διανομέας αθλιοτήτων της εξουσίας υφυπουργός, με τη συμπεριφορά του αυτή προσβάλλει ευθέως το Κράτος Δικαίου, αναγκαίο και αναπόσπαστο τμήμα του οποίου αποτελούν οι δικηγόροι, ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Προσβάλλει και υποτιμά τη Δικαιοσύνη και τη διαδικασία απονομής της. Προσβάλλει όλους τους νέους επιστήμονες που έχουν αφιερώσει χρόνο και έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να εκπληρώσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα. Ο πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει πάραυτα».

Βερβεσός: Αλαζόνα παραιτήσου

«Δεν μας αρκεί η συγγνώμη του που έγινε όλως προσχηματικώς για να διαχειριστεί την αθλιότητα που εκστόμισε. Ο ΠΘ που ομίλησε πρόσφατα στο Υπουργικό Συμβούλιο για πάταξη φαινομένων αλαζονείας απο τα μέλη της Κυβέρνησης οφείλει να ζητήσει την παραιτησή του. Η σημερινή μας συμβολική κινητοποίηση όλων των Προέδρων της Ολομέλειας εξω απο το Υπουργείο Εργασίας είναι μόνο η αρχή της διαμαρτυρίας μας», επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.

«Αλαζόνα παραιτήσου», αναφέρει χαρακτηριστικά σε άλλη ανάρτηση.

Μιλώντας στο Action24, ο υφυπουργός Εργασίας, σχολίασε το πώς το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα επηρεάσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως τους δικηγόρους.

Όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής «Πρωινή Ζώνη», του είπε πως «έχω φίλο δικηγόρο που δουλεύει σε δικηγόρικο γραφείο και παίρνει 900 ευρώ και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400 ευρώ», ο Παναγιώτης Τσακλόγλου τού απάντησε: «γιατί δεν πάει ο φίλος σας, ο δικηγόρος να δουλέψει ντελιβεράς;».

Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη για τη δήλωση που προκάλεσε σάλο. Ωστόσο, όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις, δεν έπεισε.

Διαβάστε επίσης:

Αγρίνιο: Παπάδες έπαιξαν άγριο ξύλο επειδή τα πρόβατα του ενός μπήκαν στο χωράφι του άλλου

Κακοκαιρία «Oliver»: «Αποφύγετε τις μετακινήσεις» – Ήχησε το 112 σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

To μήνυμα της κυβέρνησης για την έμφυλη βία: «Καμία γυναίκα μόνη» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07