search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 16:49
MENU CLOSE

Φλώρινα: «Φαρμάκι» το κόστος θέρμανσης, δίνουν 4.000 ευρώ με επίδομα… κάτω από 800 ευρώ και μαγειρεύουν στην ξυλόσομπα

27.11.2023 16:10
PISODERI_FLWRINA
Eurokinissi

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Φλώρινας λόγω του κόστους θέρμανσης που έχει εκτοξευτεί φέτος. Είναι χαρακτηριστικό πως μία τετραμελής οικογένεια προκειμένου να γεμίσει τον λέβητα χρειάζεται περίπου 4.000 ευρώ, ενώ βαθιά το χέρι στην τσέπη πρέπει να βάλει και για τα καυσόξυλα, με ποσά που αγγίζουν και τις 3.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη χρονιά, το κόστος ανερχόταν στα 1.000 ευρώ.

Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ το επίδομα θέρμανσης είναι από 100 έως 800 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο, ενώ ο πληθωρισμός είναι στα ύψη και οι τιμές στα ράφια των σουπερμάρκετ παραμένουν στα ύψη.

SOS εκπέμπουν τα χωριά της Φλώρινας

Τα χωριά στη Φλώρινα εκπέμπουν σήμα κινδύνου λόγω του υψηλού κόστους της θέρμανσης. Το πετρέλαιο είναι απλησίαστο, με αποτέλεσμα να πληρώνουν 100 ευρώ τον τόνο στα καυσόξυλα, τη στιγμή που για να βγάλουν τον χειμώνα χρειάζονται πάνω από 30 τόνους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open.

«Έχουν φτάσει οικογένειες να δουλεύουν το καλοκαίρι για να μπορούν να ζεσταθούν τον χειμώνα», λέει χαρακτηριστικά κάτοικος της Φλώρινας.

«Όταν φεύγουν τα παιδιά σου δεν είναι θέμα επιβίωσης; Αν ήταν εδώ, θα ήμασταν μια γροθιά πιο μεγάλη (…). Το θέμα μας είναι ότι εμείς παλεύουμε για αυτόν τον τόπο και ο τόπος μάς έχει αγνοήσει. Δεν ενδιαφέρεται κανένας για εμάς», λέει άλλος κάτοικος.

Μαγειρεύουν στην ξυλόσομπα

Όπως λένε οι κάτοικοι, προσπαθούν να περιορίσουν στο ελάχιστο τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος. Λόγω των «φουσκωμένων» λογαριασμών, κάτοικοι στο χωριό Κέλη έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν ηλεκτρική κουζίνα και μαγειρεύουν στην ξυλόσομπα.

Αυτό που ζητούν είναι η λήψη γενναίων μέτρων από την πολιτεία καθώς τα χωριά τους κινδυνεύουν να μείνουν ακατοίκητα.

Διαβάστε επίσης:

Μήλος: Απάντηση των αστυνομικών στην καταγγελία μητέρας 17χρονου

Ναυάγιο Raptor: Η στιγμή που το πλοίο βυθίζεται ανοιχτά της Λέσβου (photos/videos)

Νέο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ – Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 16:45