search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 07:50
MENU CLOSE

Καιρός: Άστατο διήμερο με βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά – Άνοδος της θερμοκρασίας από Πέμπτη

27.11.2023 19:52
vroxi kairos 987- new

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα από την Τρίτη με άστατο καιρό για ένα διήμερο, ενώ τα χιόνια που θα πέσουν στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας δεν θα επηρεάσουν προς τα κάτω τη θερμοκρασία, η οποία από την Πέμπτη θα ανεβεί σε επίπεδα πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από την Πέμπτη και θα πάμε προς το Σαββατοκύριακο με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Ειδικότερα, την Τρίτη και την Τετάρτη περιμένουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι βροχοπτώσεις θα είναι πιο δυνατές κατά τόπους. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα την Τρίτη, ενώ αναμένουμε υποχώρηση σταδιακά από την Τετάρτη.

Την Τρίτη περιμένουμε βροχοπτώσεις σε Επτάνησα, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, αλλά και σε Θράκη, νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι άστατος, αλλά δεν θα εκδηλωθούν έντονες βροχοπτώσεις.

Την Τετάρτη αναμένουμε φαινόμενα στα νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη.

Για την Αττική αναμένονται την Τρίτη και την Τετάρτη τοπικές βροχές που δεν προβληματίζουν, τόνισε ο κ. Καλλιάνος.

Σε ό,τι αφορά τους ανέμους, αύριο και μεθαύριο οι νοτιάδες θα είναι ισχυροί, 7-8 μποφόρ και κατά τόπους στο βορειοανατολικό Αιγαίο μέχρι και 9 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες, λόγω των νοτιάδων, θα είναι ανεβασμένες για την εποχή και θα φτάσουν τους 20-22 βαθμούς. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ψύχρα θα είναι έντονη, ειδικά στα ορεινά.

Για το τέλος της εβδομάδας, η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου είναι ότι ο καιρός βελτιώνεται, αν και θα παρατηρηθούν βροχές κατά τόπους. Το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 22-23 βαθμούς.

Σάκης Αρναούτογλου: Πού θα χιονίσει

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από τα ξημερώματα της Τρίτης θα έχουμε νέες χιονοπτώσεις από τα 300μ. και άνω σε Δράμα και Καβάλα και βορειότερα.

Το πρωί και μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε κρύο και βροχές στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και στη δυτική Ελλάδα. Άστατος θα είναι ο καιρός και στα κεντρικά όπως και στα ανατολικά νησιωτικά.

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα ενταθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Θεσσαλίας, της ΒΔ Στερεάς και τα κεντρικά της Πελοποννήσου, ενώ το βράδυ οι όποιες τοπικές τοπικές μπόρες θα μεταφερθούν στο ΒΑ Αιγαίο. Η θερμοκρασία αναμένεται το μεσημέρι να φτάσει τους 17 βαθμούς, τους 8 με 11 στα βόρεια, τους 21 στα νότια και τους 18 και 17 στα δυτικά και ανατολικά αντίστοιχα.

Στην Αττική, προς το ξημέρωμα ίσως βρέξει στα ανατολικά και στα νότια, ενώ νέες βροχές θα έχουμε το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα θα έχουμε χιόνια από 300 και 400 μέτρα και άνω και νέες βροχές θα έχουμε από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία από 6 έως 11 βαθμούς.

Την Τετάρτη φαινόμενα θα έχουμε στα νησιά του αν. Αιγαίου, αλλά και στα δυτικά της Ελλάδας.

Την Πέμπτη άστατος θα είναι ο καιρός στην Κρήτη και την Παρασκευή βροχές θα έχουμε στα ΒΔ.

Η πρόγνωση του meteo.gr

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τη Βορειοδυτική Ευρώπη, κινούμενο νοτιοανατολικά θα προκαλέσει νέο κύμα κακοκαιρίας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, αλλά και θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για τη Δευτέρα 27/11 προβλέπονται λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα δυτικά και νότια με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Δυτική Στερεά, στο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Βαθμιαία και μέσα στη νύχτα και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 28/11, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης 28/11, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι έντονες και αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη Θράκη.

Την Τετάρτη 29/11 τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, όπου έως τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται σε Νότια και Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο, Κυκλάδες και τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ανατολική Στερεά και Νότια Εύβοια. 

Στον παρακάτω χάρτη, δίνεται το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής από τη Δευτέρα 27/11 έως και την Τετάρτη 29/11/2023.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη 28/11, όπου αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα, κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική)

Παράλληλα, την Τρίτη 28/11 αναμένεται σημαντική ενίσχυση των νότιων-νοτιοδυτικών ανέμων με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 29/11/2023. Στον παρακάτω χάρτη, παρουσιάζεται η μέγιστη ένταση και η διεύθυνση των ανέμων για την Τρίτη 28/11.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΕΔΗΝ: 15χρονη επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια – Φιλοξενείται στο «Αγλαΐα Κυριακού» με εισαγγελική παρέμβαση

Διδυμότειχο: Μετά την 89χρονη από το Μεσολόγγι, ζευγάρι ηλικιωμένων δώρισε €100.000 ευρώ στο νοσοκομείο της πόλης (Video)

Η Motor Oil αποχαιρετά τον Γιώργο Αλεξανδρίδη, δεξί χέρι του Βαρδή Βαρδινογιάννη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 07:41