search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:36
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Να υλοποιηθεί στο ακέραιο η κυβερνητική εξαγγελία για τα δάνεια των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών 

28.11.2023 18:08
pasok-new

Να υλοποιηθεί στο ακέραιο η κυβερνητική εξαγγελία για τα δάνεια των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών ζητά το ΠΑΣΟΚ, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί δεν έχει εφαρμοστεί η εξαγγελία αυτή για τα δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

Με ερώτηση 28 βουλευτών προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη, οι βουλευτές με επικεφαλής τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο αναφέρουν πως με τα δεδομένα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών έως τις 4/9/23 εκ των 33 αιτήσεων που υπεβλήθησαν, η Ένωση διαβίβασε θετική εισήγηση για 26, καθώς οι λοιπές είχαν υποβληθεί είτε από μη δικαιούχους, είτε για μη επιλέξιμες οφειλές και ότι τα πιστωτικά ιδρύματα είχαν προχωρήσει επιβεβαιωμένα στην οριστική διαγραφή των 31 οφειλών σε 18 περιπτώσεις αιτήσεων. Ωστόσο, προσθέτουν, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών είχε αρνητική εισήγηση για αιτήματα προς χρηματοδοτικά ιδρύματα μη μέλη (λ.χ. ειδικής εκκαθαρίστριας εταιρεία pqh). 

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δεν χορήγησε στοιχεία για ενδεχόμενες αιτήσεις για δάνεια που είχαν χορηγηθεί το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, για το οποίο υπάρχει επίσημη καταγγελία ότι υπάρχει τουλάχιστον μια καταγγελία απόρριψης αιτήματος συγγενή α΄ βαθμού για διαγραφή δανείου που υποβλήθηκε στις 22.9.2023.

Διαβάστε επίσης:

Χαρίτσης: Δεν επιθυμούμε την αναπαλαίωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρουλάκης: Απρεπής η στάση του Σούνακ – Εθνικό ζήτημα η επανένωση των Γλυπτών

Δήλωση Γεραπετρίτη με νόημα: Δεν ξέρω αν η ακύρωση της συνάντησης έγινε για τα Γλυπτά ή όχι (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:29