search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:57
MENU CLOSE

Νοσοκομείο «Μεταξά» – Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Ιδρύουν το πρώτο δημόσιο Πρότυπο Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής

29.11.2023 16:54
ropmotiki iatriki (1)

Την ίδρυση του πρώτου δημόσιου Πρότυπου Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής σχεδιάζουν το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, με το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δυο φορέων, περιλαμβάνονται σημαντικές και πολυεπίπεδες συνέργειες που διασυνδέουν το ακαδημαϊκό περιβάλλον με τον κλινικό χώρο στο λαμπρό πεδίο της Ρομποτικής Ιατρικής.

Κοινός στόχος των διοικήσεων του Νοσοκομείου Μεταξά και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είναι ο σχεδιασμός και η ίδρυση Πρότυπου Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής! Μάλιστα η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Ρομποτικό Σύστημα Da Vinci – Ασφαλής Νοσηλευτική Φροντίδα Ασθενών», θα ξεκινήσει άμεσα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ιατρού Όθωνα Μανωλάκου και με επιστημονικά υπεύθυνη την Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής Γεωργία Τουλιά – Τσάβαλου. Στον σχεδιασμό εντάσσονται και άλλες δράσεις για εκπαιδευτικά προγράμματα αποβλέποντας παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και την κατάρτιση σύγχρονων νοσηλευτών. Επιδίωξη αποτελεί η διερεύνηση των δυνατοτήτων ίδρυσης πανεπιστημιακής κλινικής εντός του Γ.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ».

Αναφορικά με τη συνεργεία ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής τόνισε ότι με μεγάλη χαρά συνυπογράφει το Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Αναπλ. Διοικητή του Γ.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» κ. Σαράντο Ευσταθόπουλο, «καθώς η απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία των νοσοκομείων και εν γένει του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εξαρτώνται καίρια από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της στελέχωσης με εξειδικευμένους νοσηλευτές. Μεταξύ άλλων ο πρύτανης ανέφερε ότι το ΠΑ.Δ.Α., είναι σε θέση και έχει τη βούληση να συνδράμει στη βελτίωση της λειτουργικότητας των νοσοκομείων με σκοπό την προσφορά ουσιωδών και ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τον ασθενή και την προαγωγή της κοινωνικής ωφελιμότητας» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Από την πλευρά  του ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ» Σαράντος Ευσταθόπουλος επεσήμανε ότι η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ένα από τα μεγαλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, αποτελεί ιστορική στιγμή για το Νοσοκομείο Μεταξά: «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πρύτανη του ΠΑ.Δ.Α. κ. Καλδή για την καθοριστική συμβολή του στην επίσπευση των διαδικασιών, καθώς αποτελεί κοινό όραμα μας η ίδρυση του πρώτου Δημόσιου Πρότυπου Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής!».

Διαβάστε επίσης:

Ο Χρυσοχοΐδης καρατόμησε και τη διοικήτρια των νοσοκομείων «Έλενα Βενιζέλου», «Αλεξάνδρα» και «Σπηλιοπούλειο»

«Ζωή με ΧΑΠ»: Το πρώτο site με οδηγίες για κατ’ οίκον άσκηση για ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

HIV: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ελλάδα – Ένας στους 10 δεν το γνωρίζει στην Ευρώπη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:56