search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:06
MENU CLOSE

Ιερουσαλήμ: Βίντεο ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση σε στάση λεωφορείου – Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες

30.11.2023 10:02
jerusalem_new

Ένοπλη επίθεση με πυροβόλο όπλο εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ, σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (30/11).

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο απολογισμός είναι τρεις νεκροί και έξι τραυματίες.

Μάλιστα έχει κυκλοφορήσει και βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης (προσοχή σκληρές εικόνες).

«Δύο τρομοκράτες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και ήταν οπλισμένοι ο ένας με Μ-16 και ο άλλος με πιστόλι» άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου γύρω στις 07:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ Ντορόν Τόργκεμαν στους δημοσιογράφους από το σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες «εξουδετερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και έναν περαστικό», με τον Τόργκεμαν να διευκρινίζει ότι ήρθαν από την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων έχει σπεύσει στο σημείο, ενώ η αστυνομία ερευνά την περιοχή για να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν άλλοι δράστες.

Σύμφωνα με το Magen David Adom, μια 24χρονη γυναίκα και ένας 73χρονος άνδρας σκοτώθηκαν, ενώ κατέληξε ακόμα ένας άνδρας που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι τρεις είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Αρχικά η Mada είχε αναφέρει ότι η επίθεση σημειώθηκε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία έχει προσαρτήσει το Ισραήλ, όμως στη συνέχεια διευκρίνισε ότι έγινε «στην είσοδο της Ιερουσαλήμ».

Τον περασμένο Νοέμβριο, δύο Ισραηλινοί, ο Tadasa Tashume Ben Ma’ada και ο Arye Shechopek, σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε κοντινή στάση λεωφορείου και σε στάση λεωφορείου κοντά στη γειτονιά Ramot.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ Τζακ Λιου καταδίκασε την επίθεση.

«Φρικτή τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ σήμερα το πρωί. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την ωμή βία».

Ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ισραήλ Dimiter Tzantchev καταδίκασε επίσης την επίθεση,

«Καταδικάζω την τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς στην Ιερουσαλήμ σήμερα το πρωί, η οποία σκότωσε δύο και τραυμάτισε πολλούς άλλους Ισραηλινούς. Συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων. Refuah shleimah στους τραυματίες. Η ΕΕ καταδικάζει κάθε μορφή τρομοκρατίας και συμπαρίσταται στο Ισραήλ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», έγραψε.

Διαβάστε επίσης:

Roger Waters για Γλυπτά του Παρθενώνα: Οι Άγγλοι τα έκλεψαν, προφανώς πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα – Μαριονέτα ο Σούνακ (video)

Τουρκία: 42χρονη βρέθηκε δολοφονημένη με τη 15χρονη κόρη της – O γιος της «δείχνει» τον πατριό του ως δράστη (video)

Αγγλία: Ο Πιρς Μόργκαν αποκαλύπτει ως βασιλικούς «ρατσιστές» την Κέιτ Μίντλετον και τον Βασιλιά Κάρολο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50