search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:27
MENU CLOSE

Ναυάγιο Raptor: Βγήκε από το νοσοκομείο ο μοναδικός επιζών – Τι αποκάλυψε για την εταιρεία

30.11.2023 21:37
epizwn_lesbos
Eurokinissi

Εξιτήριο από το νοσοκομείο της Μυτιλήνης έλαβε σήμερα ο 40χρονος Αιγύπτιος που διασώθηκε την περασμένη βδομάδα μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου Raptor στα ανοιχτά της Λέσβου. Ο 40χρονος λιπαντής είναι ο μοναδικός που διασώθηκε από το ναυάγιο με έναν νεκρό και 12 αγνοούμενους, το οποίο σημειώθηκε την Κυριακή 4,5 μίλια δυτικά της Λέσβου.

Μπήκε στο νοσοκομείο την ίδια μέρα, και βγήκε σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μετέβαινε στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα προκειμένου να ταξιδέψει στην Αίγυπτο.

Στη Μυτιλήνη ο εκπρόσωπος που έχει ορίσει η ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου, φρόντισε για την έκδοση του διαβατηρίου και της βίζας για να μπορέσει να ταξιδέψει, ενώ Αιγύπτιοι ψαράδες που ζουν και εργάζονται στη Μυτιλήνη τον βοήθησαν στη μετάφραση, αλλά και να βγει από το νοσοκομείο, αναφέρει η ΕΡΤ.

Επίσης, ο ομοεθνής του -επίσης ναύτης- που ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα θα επαναπατριστεί και θα αποδοθεί στους οικείους του.

Όπως έγραφε χθες η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο ναύτης έδωσε εκ νέου κατάθεση στους λιμενικούς του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης που διεξάγουν την προανάκριση για τα αίτια τους πραγματικούς σκοπούς του ταξιδιού.

Το πλοίο «έμπαζε νερά από το βράδυ του Σαββάτου»

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής φέρεται να είχε δηλώσει στους λιμενικούς, που τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο λίγες ώρες μετά το ναυάγιο και τη διάσωσή του, ότι το πλοίο «έμπαζε νερά από το βράδυ του Σαββάτου», ωστόσο «οι εντολές που είχαν από την εταιρεία ήταν να προσπαθήσουν να τα αντλήσουν μόνοι τους».

Έτσι, όταν το πρωί της Κυριακής το πλοίο έλαβε πλέον μεγάλη κλίση από εισροή υδάτων, ο 40χρονος λιπαντής βούτηξε στη θάλασσα, βρήκε ένα βαρέλι και πάνω σε αυτό έμεινε τέσσερις ολόκληρες ώρες μέχρι που τον εντόπισε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Εάν ισχύουν τα όσα υποστήριξε ο Αιγύπτιος ναυτικός, επιβεβαιώνεται πλήρως η απάνθρωπη αντιμετώπιση της λιβανέζικης διαχειρίστριας εταιρείας, που προκειμένου να γλιτώσει ένα κόστος της τάξης των 60.000 ευρώ για τη στεγανοποίηση και ρυμούλκηση του πλοίου, θυσίασε 13 ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον Βασίλη Βασιλικό – Μετονομάζει το Μορφωτικό της Ίδρυμα

Καβάλα: Καταγγελία για άνδρα που πέθανε περιμένοντας ασθενοφόρο – Τι απαντά το ΕΚΑΒ

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για την αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:26