search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:12
MENU CLOSE

Σούζαν Σάραντον: «Ζητώ συγγνώμη – Φριχτό λάθος η δήλωση για τους Εβραίους»

02.12.2023 19:25
SUSAN SARANTON

Μετά το σάλο που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες δηλώσεις της για τους Εβραίους, η Σούζαν Σάραντον επανήλθε ζητώντας συγγνώμη.

Ήταν μόλις δύο εβδομάδες πριν, όταν η διάσημη χολιγουντιανή ηθοποιός είχε δηλώσει στη διάρκεια συγκέντρωσης υπέρ των Παλαιστινίων: «Πολλοί άνθρωποι φοβούνται αυτή την περίοδο επειδή είναι Εβραίοι και παίρνουν μια γεύση από το πώς είναι να είσαι Μουσουλμάνος σε αυτή τη χώρα». 

Μετά από αυτές τις δηλώσεις της, το πρακτορείο UTA διέκοψε τη συνεργασία μαζί της.

Σήμερα, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, με μια ανάρτηση στο Instagram, χαρακτήρισε «φριχτό λάθος» τη δήλωσή της και ζήτησε συγγνώμη.

«Δεν σχεδίαζα να μιλήσω, αλλά με κάλεσαν στη σκηνή να πω λίγα λόγια. Σκοπεύοντας να εκφράσω την ανησυχία μου για την αύξηση των εγκλημάτων μίσους, είπα ότι οι Αμερικανοί Εβραίοι, ως οι στόχοι του αυξανόμενου αντισημιτικού μίσους, “παίρνουν μία γεύση του πώς είναι να είσαι μουσουλμάνος σε αυτή τη χώρα”. Αυτή η διατύπωση ήταν ένα φριχτό λάθος, καθώς υπονοεί ότι μέχρι πρόσφατα οι Εβραίοι δεν γνώριζαν από διώξεις, ενώ η αλήθεια είναι το αντίθετο», έγραψε η Σούζαν Σαράντον. 

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, από τους αιώνες καταπίεσης και γενοκτονίας στην Ευρώπη, έως τους πυροβολισμούς στο Tree of Life στο Πίτσμπουργκ, οι Εβραίοι γνωρίζουν εδώ και καιρό από διακρίσεις και θρησκευτική βία, που συνεχίζονται έως σήμερα», πρόσθεσε.

Η Σούζαν Σαράντον τόνισε πως λυπάται επειδή υποβάθμισε αυτή την πραγματικότητα και πλήγωσε ανθρώπους με αυτό το σχόλιο. «Ήθελα να δείξω αλληλεγγύη στη μάχη ενάντια σε κάθε μορφή μισαλλοδοξίας και ζητώ συγγνώμη που απέτυχα να το κάνω», συμπλήρωσε. 

Διαβάστε επίσης:

Φιλιππίνες: Επί ποδός για τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,6 Ρίχτερ – Η στιγμή που χτύπησε ο Εγκέλαδος (Videos)

Στα άκρα οι σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας: «Πάρτε εσείς τους τρομοκράτες της Χαμάς»

Ισχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες – Οι πρώτες πληροφορίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:12