search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:04
MENU CLOSE

ΔΥΠΑ: Στο ταμείο από σήμερα οι άνεργοι για το Δώρο Χριστουγέννων

04.12.2023 11:35
atm_new

Από σήμερα, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ξεκινάει η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων για τους άνεργους, όπως έχει ανακοινώσει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, θα πρέπει ο άνεργος να παίρνει επίδομα ανεργίας ή να έχει λάβει επίδομα ανεργίας για κάποιο διάστημα από την 1η Μαΐου 2022 και μετά.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης των δικαιούχων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ. Όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στην ΔΥΠΑ και παίρνουν το επίδομα ανεργίας δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων.

Πώς υπολογίζεται

Ολόκληρο το ποσό του Δώρου Χριστουγέννων που καταβάλει η ΔΥΠΑ στους επιδοτούμενους ανέργους ανέρχεται στα 479 ευρώ. Το τελικό ύψος του ποσού που πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ανέργων, εξαρτάται από τους μήνες επιδοτούμενης ανεργίας.

Ειδικότερα, το ποσό του δώρου Χριστουγέννων που θα πάρουν ισούται με ένα ολόκληρο επίδομα ανεργίας, εφόσον λάμβαναν το επίδομα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου. Στην περίπτωση που έπαιρναν για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Αναλυτικά:

Κάθε μήνας επιδότησης αντιστοιχεί σε τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας, δηλαδή: 3 (ημέρες) Χ 19,16 ευρώ (ημερήσιο επίδομα) = 58,47 ευρώ, για περιπτώσεις που η επιδότηση δεν καλύπτει όλο το χρονικό διάστημα.

Για τους επιδοτούμενους ανέργους που εργαζόταν με αποδοχές μερικής απασχόλησης το επίδομα Χριστουγέννων ΟΑΕΔ 2023 αντιστοιχεί σε 359,25 ευρώ. Εφόσον το χρονικό διάστημα επιδότησης ανεργίας για μερική απασχόληση είναι μικρότερο, η αναλογία προκύπτει: 3 (ημέρες) Χ 14,37 ευρώ (ημερήσιο επίδομα) = 43,11 ευρώ.

Ποια άλλα επιδόματα προπληρώνονται από τη ΔΥΠΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για τις πληρωμές της ΔΥΠΑ, από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, θα διατεθούν:

  • 160 εκατ. ευρώ σε 346.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας, δώρο Χριστουγέννων και λοιπών επιδομάτων,
  • 22 εκατ. ευρώ σε 6.500 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης και
  • 6 εκατ. ευρώ σε 23.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Διαβάστε επίσης:

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε καταβάλλεται – Τι ισχύει αν δεν πληρωθεί

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Ακριβότερο φέτος έως και 10% (Video)

Iστορικό ρεκόρ: Η τιμή του χρυσού ξεπέρασε τα 2.100 δολάρια ανά ουγγιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:02