search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 11:47
MENU CLOSE

«Εκπλήξεις» κρύβουν τα νέα τιμολόγια ρεύματος: Φέρνουν αυξήσεις στο πάγιο και στην κιλοβατώρα

04.12.2023 15:30
revma_fos_2909_1920-1080_new
credit: pixabay

«Εκπλήξεις» κρύβουν τα νέα χρωματιστά τιμολόγια που έρχονται από την 1η Ιανουαρίου 2024, καθώς όπως προκύπτει από αυτά που ανακοίνωσαν οι εταιρείες, αυξάνεται η πάγια μηνιαία χρέωση στα 4 με 5 ευρώ το μήνα, ενώ η τελική τιμή της κιλοβατώρας μπορεί να κυμαίνεται από 15 έως και 20 λεπτά.

Πάντως, με βάση τα σημερινά δεδομένα, αυτό μπορεί να αλλάξει έως το τέλος του χρόνου, καθώς καθοριστικός παράγοντας θα είναι η εξέλιξη της χρηματιστηριακής τιμής του ρεύματος τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των εταιρειών είναι σημαντικές:

-Πάροχος μπορεί να χρεώσει με 16 λεπτά μία κιλοβατώρα αν ο λογαριασμός πληρωθεί εμπρόθεσμα και 24 λεπτά αν υπάρξει καθυστέρηση.
-Άλλος πάροχος εμφανίζει χαμηλή αρχική τιμή στα 9 λεπτά ανά κιλοβατώρα, αλλά με την επίδραση της χρηματιστηριακής τιμής το τελικό κόστος μπορεί να φτάσει τα 19 λεπτά.

Και το νέο πράσινο ενιαίο τιμολόγιο έχει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, καθώς αφήνει παντελώς αόριστο το τίμημα και για το λόγο αυτό οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, επισημαίνει ο εκπρόσωπος της ΕΚΠΟΙΖΩ.

Διαβάστε επίσης:

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Η ημερομηνία πληρωμής για 6η δόση και επίδομα αλληλεγγύης – Τα ποσά

Καλάθι του νοικοκυριού: Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2024

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε καταβάλλεται – Τι ισχύει αν δεν πληρωθεί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 11:25