search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:06
MENU CLOSE

ΕΣΥ: Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία αύριο και την Παρασκευή

05.12.2023 11:49
ygeias_esy_kinitopoiiseis_0512_1460-820_new

Επί ποδός είναι γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αυτή την εβδομάδα αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Η Ένωση Ιατρών Αθηνών Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων έξω από το υπουργείο Οικονομικών αύριο Τετάρτη 6 Ιανουαρίου στις 12:30 το μεσημέρι. Την ίδια ημέρα οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν στάση εργασίας 11:00-15:00.

Επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει 5ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (10.00-15.00) για την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης  θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 στην Αττική έξω από το υπουργείο Υγείας και στην περιφέρεια στις Υγειονομικές Περιφέρειες ή νοσοκομεία.

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί να αυξήσει το κύμα φυγής υγειονομικών από το ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια και όχι να το ανακόψει, με θετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες. Στα Νοσοκομεία έχουμε 40.000 κενές οργανικές θέσεις και υπηρετούν 20.000 συμβασιούχοι. Το 35% των δασωστών στο ΕΚΑΒ, των εργαζόμενων στην Πρωτοβάθμια και των προνοιακών υπαλλήλων στις προνοιακές μονάδες είναι συμβασιούχοι. Εφέτος το χειμώνα δουλεύουμε στα Νοσοκομεία με 3.000 λιγότερο προσωπικό από πέρυσι, λόγω μαζικών αποχωρήσεων και μηδενικών προσλήψεων» και προσθέτει: «Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας που δόθηκε στη διαβούλευση προβλέπονται διατάξεις – κοροϊδία για τους συμβασιούχους εργαζόμενους. Οι επικουρικοί ανανεώνονται για έξι μήνες, οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές για δύο μήνες (χωρίς να εντάσσονται στο επικουρικό προσωπικό που ζητήσαμε), οι συνάδελφοι που ήρθαν προς αντικατάσταση των ανεμβολίαστων για τρεις μήνες, οι προνοιακοί υπάλληλοι που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας για τρείς μήνες και οι 6.000 συμβασιούχοι ΣΟΧ, στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης για τρεις μήνες και παράλληλα συνεχίζονται οι διαγωνισμοί για την εκχώρηση των εν λόγω υπηρεσιών στους εργολάβους. Μάλιστα τέλος του χρόνου πάρα πολλά νοσοκομεία ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς και οι συνάδελφοι ΣΟΧ παρότι θα έχουν ενεργείς συμβάσεις θα απολυθούν και θα εγκατασταθούν οι εργολάβοι που προσφέρουν συνθήκες μεσαίωνα στους εργαζόμενους»

Στην ίδια ανακοίνωση, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για παράταση των συμβάσεων των επικουρικών υπαλλήλων για ένα χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Κατάθλιψη: Ποιες τροφές προστατεύουν την ψυχική σου υγεία

Ακμή μετά τα 25: Τι μπορεί να την προκαλέσει – Πώς να την αντιμετωπίσεις

ΕΟΦ: Προσοχή σε φάρμακα για τη γρίπη και το κρυολόγημα – Kίνδυνος για εγκεφαλικό – Ποιοι ασθενείς κινδυνεύουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09