search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:44
MENU CLOSE

Περού: Αποφυλακίστηκε ο πρώην πρόεδρος Αλμπέρτο Φουχιμόρι – Είχε καταδικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (video)

07.12.2023 08:23
alberto_fujimori_new

Ελεύθερος αφέθηκε χθες, Τετάρτη (6/12), ο 85χρονος πρώην περουβιανός πρόεδρος Αλμπέρτο Φουχιμόρι (1990-2000), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από το 2009 βρισκόταν στη φυλακή εκτίοντας ποινή κάθειρξης 25 ετών για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Αφού επανήλθε σε ισχύ χάρη που του δόθηκε το 2017, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Περού, ο Αλμπέρτο Φουχιμόρι, ο οποίος πάσχει από αρκετά χρόνια προβλήματα υγείας βγήκε στις 18:29 (σ.σ. τοπική ώρα· στη 01:29 σήμερα ώρα Ελλάδας) από τη φυλακή Μπαρβαντίγιο, σε εγκατάσταση της αστυνομίας, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, κι επιβιβάστηκε σε γκρι SUV που αναχώρησε.

Η αποφυλάκιση του Αλμπέρτο Φουχιμόρι έγινε παρά την αντίθεση του Διαμερικανικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που είχε ταχθεί εναντίον της απελευθέρωσής του με απόφασή του το 2022.

Διαβάστε επίσης:

Λας Βέγκας: Καθηγητής πανεπιστημίου ο δράστης που άνοιξε πυρ και δολοφόνησε τρεις σε campus (Video)

Στην Κύπρο το FBI για το ξέπλυμα Ρώσων ολιγαρχών

Bloomberg: Αυτό είναι το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, με τη γραβάτα – ελληνική σημαία (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09