search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:24
MENU CLOSE

Ρωσία: Πήγε στο σχολείο με καραμπίνα, εκτέλεσε τη συμμαθήτριά της και αυτοκτόνησε (videos/photos)

07.12.2023 13:21
sxoleio_rosia

Μια 14χρονη μαθήτρια άνοιξε πυρ με επαναληπτική καραμπίνα νωρίτερα σήμερα το πρωί στο σχολείο της στο Μπριάνσκ, μια πόλη στη δυτική Ρωσία, σκοτώνοντας μια συμμαθήτριά της και τραυματίζοντας άλλους πέντε συμμαθητές της προτού αυτοκτονήσει.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ένα 14χρονο κορίτσι ήρθε στο σχολείο με μια επαναληπτική καραμπίνα, με την οποία πυροβόλησε εναντίον των συμμαθητών του» και σκότωσε μια από αυτούς, ανέφερε ανακοίνωση της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας.

“Το αποτέλεσμα του περιστατικού είναι να σκοτωθούν δύο άνθρωποι (ένας από αυτούς η δράστις) και πέντε να τραυματιστούν, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο”.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Μπριάνσκ, μια πόλη που συνορεύει με την Ουκρανία, «τα κίνητρα και οι συνθήκες» της τραγωδίας ερευνώνται.

“Μια φρικτή τραγωδία συνέβη σήμερα στο σχολείο αριθμός 5 στο Μπριάνσκ. Μία από τις μαθήτριες έφερε ένα όπλο μαζί της στο σχολείο”, έγραψε ο περιφερειάρχης Αλεξάντρ Μπογκομάζ στο Telegram.

Όπως είπε ο ίδιος, οι πέντε τραυματίες είναι όλοι μαθητές και φέρουν ελαφρά τραύματα.

“Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους γονείς του νεαρού κοριτσιού που σκοτώθηκε από τον πυροβολισμό. Είναι μια φρικτή απώλεια. Οι οικογένειες του νεαρού κοριτσιού που σκοτώθηκε και όσων τραυματίστηκαν θα λάβουν όλη τη βοήθεια που χρειάζονται”, πρόσθεσε.

“Μαζί με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου προσπαθούμε να διακριβώσουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες η μαθήτρια κατάφερε να μεταφέρει όπλο στο σχολείο“, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η διαδικτυακή εφημερίδα Mash δημοσίευσε μια φωτογραφία, που αναφέρει ότι είναι της νεκρής δράστιδος, πεσμένη στο πάτωμα και ντυμένη ολόμαυρα. Το έντυπο γράφει ότι η δράστις ήταν οπλισμένη και με κυνηγητικό μαχαίρι, το οποίο στη φωτογραφία φαίνεται ότι είχε μέσα στη δεξιά της μπότα.

Ανακρίθηκε ο πατέρας

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ο πατέρας της 14χρονης ανακρίθηκε από τις αρχές.

«Προσπαθούν να μάθουν πώς ήταν αποθηκευμένο το όπλο στο σπίτι, πώς το παιδί μπόρεσε να το πάρει και αν (ο πατέρας) είχε διδάξει στο νεαρό κορίτσι πώς να πυροβολεί», είπε στο Tass μια πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.

Με τα επεισόδια αυτού του τύπου να αυξάνονται στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια, οι αρχές έχουν καταστήσει αυστηρότερη τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή και την οπλοφορία, η οποία ήταν ήδη πολύ περιοριστική.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων 11 παιδιά, κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σε σχολείο στο Ιζχέβσκ, στην κεντρική Ρωσία, από έναν πρώην μαθητή του ιδρύματος, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Τον Απρίλιο του 2022, ένας άνδρας άνοιξε πυρ σε ένα νηπιαγωγείο και σκότωσε δύο παιδιά καθώς και έναν δάσκαλο, προτού αυτοκτονήσει, στην περιοχή Ουλιάνοφσκ, επίσης στην κεντρική Ρωσία.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, ένας 19χρονος φοιτητής σκότωσε 6 άτομα στο πανεπιστήμιο του Περμ. Έχοντας επιζήσει, δικάστηκε και καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2022 σε ισόβια κάθειρξη.

Το πιο αιματηρό επεισόδιο αυτού του τύπου χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2018, όταν ένας μαθητής Γυμνασίου σκότωσε 19 ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει σε ένα Λύκειο στο Κερτς, στην ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

Μετά αυτή την τραγωδία ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την «παγκοσμιοποίηση», υποστηρίζοντας ότι το φαινόμενο των πυροβολισμών στα σχολεία προήλθε από τις ΗΠΑ.

Το Μπριάνσκ είναι μια από τις αρκετές νότιες περιφέρειες όπου έχουν σημειωθεί διασυνοριακές επιθέσεις στη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία και όπου η Μόσχα έχει ενθαρρύνει τη συγκρότηση μονάδων αυτοάμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Μαθήτρια άνοιξε πυρ σε σχολείο πριν αυτοκτονήσει – Ένας ακόμη νεκρός, πέντε τραυματίες (videos)

Bob Marley: One Love – Η βιογραφική ταινία για τον «ξυπόλητο άγιο» της Τζαμάικα (Videos)

Πόλεμος στη Γάζα: Δύο μήνες ανθρωπιστικής καταστροφής, χωρίς ορατό σενάριο εξόδου – Πιέσεις από G7-ΟΗΕ και η στάση των ΗΠΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:21