search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 13:12
MENU CLOSE

Έκρηξη στον Πειραιά: Απενεργοποιήθηκαν οι κάμερες του κτιρίου πριν την έκρηξη – Βίντεο από κάμερες ασφαλείας «χτενίζουν» οι αρχές

13.12.2023 15:48
peiraias ekrixi 876- new

Την άκρη του νήματος αναζητούν οι αρχές μετά την ισχυρή έκρηξη που αναστάτωσε το κέντρο του Πειραιά στη 01:30 τη νύχτα, στην οδό Φίλωνος 61 – 65.

Μάλιστα, η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που στο σημείο που τοποθετήθηκε ο μηχανισμός άνοιξε ένας μεγάλος κρατήρας.

Άγνωστος παραμένει και ο πραγματικός στόχος της επίθεσης, γιατί οι Αρχές δεν πιστεύουν πως στόχος ήταν το κατάστημα με υποδήματα στο ισόγειο, όπου εξερράγη ο μηχανισμός. 

Στο κτίριο της οδού Φίλωνος στεγάζονται δικηγορικά γραφεία, ναυτιλιακή εταιρεία, ένα ασφαλιστικό πρακτορείο, αλλά και καταστήματα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στο σημείο που έγινε η έκρηξη της βόμβας,οι κάμερες του κτιρίου είχαν απενεργοποιηθεί τηλεχειρισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών, που διερευνούν την υπόθεση, διαπίστωσαν ότι, μόνο στο συγκεκριμένο σημείο, στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου είχε τοποθετηθεί ο ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός, είχαν απενεργοποιηθεί οι κάμερες ώρες πριν από την έκρηξη.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι άγνωστοι που πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, χρησιμοποίησαν τηλεχειρισμό, για να απενεργοποιήσουν τις κάμερες ασφαλείας και αυτό το έκαναν από νωρίς το απόγευμα.

Μάλιστα το ίδιο κτίριο είχε γίνει στόχος και το 2020, όταν εξεράγη εκρηκτικός μηχανισμός με γκαζάκια.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ένας άστεγος της περιοχής, που κοιμόταν μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας, για να μην κρυώνει, είχε μετακινηθεί τρείς πολυκατοικίες πιο κάτω. Το γεγονός προκάλεσε ερωτηματικά στους αστυνομικούς, επειδή ο ιδιοκτήτης καταστήματος, η πρόσοψη του οποίου ήταν στην είσοδο της πολυκατοικίας, που καταστράφηκε από τον εκρηκτικό μηχανισμό, άφηνε κάθε βράδυ τα ρολά ανοιχτά, για να μπορεί να κοιμάται μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας ο άστεγος και να μην κρυώνει.

Ο άστεγος φέρεται να ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς, γιατί άλλαξε στέκι και εάν είδε κάτι, όσο βρισκόταν εκεί, αλλά είπε ότι, δεν πρόσεξε τίποτα.

Ένα  άλλο θέμα, που προκαλεί πονοκέφαλο στους ιδιοκτήτες γραφείων και καταστημάτων, που υπέστησαν ζημιές είναι ότι, είναι ανασφάλιστα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποζημιωθούν, παρά μόνον εάν αναλάβει την ευθύνη της βομβιστικής ενέργειας κάποια οργάνωση.

Στη δικογραφία, που έχει σχηματιστεί υπάρχουν βίντεο από κάμερες της περιοχής, καθώς και φωτογραφίες, τα οποία μελετούν οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών.

Διαβάστε επίσης:

Αυξήσεις στις αποδοχές των νέων διοικήσεων νοσοκομείων και ΥΠΕ – Αναλυτικά οι μισθοί

Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης των σκυλιών που κατασπάραξαν την 50χρονη στη Θεσσαλονίκη

Πέθανε ο ηθοποιός Δημήτρης Ζακυνθινός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 13:11