search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:12
MENU CLOSE

Άγρια κόντρα Φλωρίδη με ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά: «Προστατεύατε εγκληματίες» – Πολάκης: «θεραπαινίδα του Μητσοτάκη» – «Είσαι ακροδεξιός» είπε ο Τσακαλώτος

14.12.2023 17:11
floridis-65

Άνευ προηγουμένου κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς πυροδότησαν στη Βουλή οι ευθείες βολές του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλώρίδη προς την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ως κυβέρνηση παραμονές των εκλογών του 2019 άλλαξε τους Ποινικούς Κώδικες για να αθωώσει μεγαλοεγκληματίες. 

Οι δηλώσεις του Γιώργου Φλωρίδη προκάλεσαν θυελλώδεις αντιδράσεις με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Νέας Αριστεράς να φωνάζουν «ντροπή», να μιλούν για «κατάντια» και να του καταλογίζουν ακροδεξιά ρητορική. 

«Η φροντίδα σας ήταν το πως θα προστατεύσετε τους εγκληματίες. Δεν είχατε καμία πρόνοια για τα θύματα», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης και αναφερόμενος στις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλεση είπε ότι έχουν στο επίκεντρο τους και τα δικαιώματα των θυμάτων. 

Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Παραμονές των εκλογών του 2019 οι αλλαγές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα οδήγησαν 5.000 δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα στο αρχείο. Εγκληματίες που σε πρώτο στάδιο καταδικάστηκαν σε 15 χρόνια οδηγήθηκαν σε παραγραφή. Ψηφίσατε σε μια ημέρα πριν κλείσει η Βουλή 1.100 άρθρα. Στο όνομα του λαού το κάνατε; Των αδύναμων; Όχι. Το κάνατε στο όνομα των εγκληματιών.

Στην αίθουσα της Ολομέλειας επικράτησε πανδαιμόνιο με τον Παύλο Πολάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαμαρτύρονται σε έντονο ύφος. 

Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Αυτό κάνατε στο όνομα των μεγαλο-εγκληματιών της χώρας αυτής που πίνουν στην υγεία των κορόιδων και πήραν καπελάκι τους και αποχαιρέτησαν…  Στο όνομα του λαού το κάνατε αυτό; 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς συνέχισαν τις διαμαρτυρίες, φωνάζοντας κατάντια.

Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Ας αναλογίζεστε λοιπόν εσείς πως καταντήσατε έτσι. Εσείς να αναρωτηθείτε πως ψηφίσατε την απαλλαγή των κακούργων. Ξηλώσατε τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή γιατί δεν δεχόταν να υπογράψει εκείνους τους ΠΚ και μετά σας κατήγγειλε για την χειρότερη διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑ και ολιγαρχών.

Ακροδεξιό λόγο καταλόγισε στον υπουργό Δικαιοσύνης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη Νέα Αριστερά. 

ΕΥ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Από το προοδευτικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ πήγατε στο συντηρητικό της Δεξιάς. Έχω να ακούσω τόσο συντηρητικό λόγο από την περίοδο που στην αίθουσα ήταν η Χρυσή Αυγή. Πιστεύετε στην Ακροδεξιά.

Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Ονομάζετε ακροδεξιά μια κυβέρνηση που έρχεται να εφαρμόσει μέτρα προστασίας των πολιτών και οικογενειών. Είναι η βολική αντίδραση της Αριστεράς… 

Π. ΠΟΛΑΚΗΣ: Κατάντια 

Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Ονομάζετε ακροδεξιά μια πρωτοβουλία που έρχεται να νομοθετήσει υπέρ τω δικαιωμάτων των θυμάτων, Αριστερά ονομάζεται ό,τι κάνατε υπέρ των εγκληματιών.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Ντροπή… 

Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Ό,τι λέτε για ακροδεξιά να τα πείτε στον κ. Κοντονή… Ποιος είναι ακροδεξιός; Αυτός που φέρνει διατάξεις για την προστασία των πολιτών ή εκείνος που φέρνει για την προστασία της ολιγαρχίας; Γι αυτό και δεν αντέξατε το κόμμα σας κ. Τσακαλώτο και πάτε να κάνετε κάτι άλλο τώρα… 

Η κόντρα συνεχίστηκε όταν το λόγο έλαβε ο Θάνος Πλεύρης από τη ΝΔ ο οποίος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνει μαθήματα για τις ποινές, καθώς κάποιοι πίνουν νερό στο όνομά τους σήμερα. 

Π. ΠΟΛΑΚΗΣ: Ο κ. Φλωρίδης έγινε θεραπαινίδα του νεοφιλευθερισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη για να γίνει υπουργός.

Θ. ΠΛΕΥΡΗΣ: Παρακαλώ τους νομικούς του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν έξω τον κ. Πολάκη να του πουν πόσοι τη σκαπούλαραν με τον νόμο που ψήφισαν… 

«Όλοι έχουν καταλάβει γιατί ψηφίστηκε ο νέος ΠΚ χωρίς τις αλλαγές που ζητούσα»

Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή ο πρώην Υπουργός Σταύρος Κοντονής δήλωσε τ´ ακόλουθα:

«Στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέγνωσε παλαιότερες δηλώσεις μου σχετικά με την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μόλις τέσσερις ημέρες πριν την διάλυση της Βουλής, τον Ιούνιο του 2019.

Τις δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνω και σήμερα. Εντύπωση όμως μου προκάλεσε η αναφορά από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ του τελευταίου εδάφιου της ομιλίας μου με την οποία ζητούσα να γίνουν αλλαγές σε επίμαχα άρθρα για τα οποία είχε ήδη υπάρξει σφοδρότατη αντίδραση, ακόμη και από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκοπίμως παρέλειψε να αναφέρει, ότι στην ομιλία μου είχα ζητήσει να μην ισχύσουν άμεσα οι νέοι κώδικες, γιατί θα επιβεβαιώνονταν οι κατηγορίες που ακούγονταν εις βάρος της κυβερνησης.

Ζήτησα να ισχύσουν μετά από δυο μήνες, για να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές. Δυστυχώς ούτε την δωδέκατη δεν εισακούστηκα, με τα γνωστά αποτελέσματα. Θα παρακαλούσα λοιπόν ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή να διαβάζουν ολόκληρες τις ομιλίες μου ή να σιωπούν.

Μετά από πέντε χρόνια δυστυχώς για αυτούς, όλοι έχουν καταλάβει γιατί ψηφίστηκε ο νέος ΠΚ χωρίς τις αλλαγές που ζητούσα και γιατί ίσχυσε αμέσως. Φαίνεται ότι τίποτα δεν έχουν καταλάβει από την πορεία ολέθρου που ακολουθούν», κατέληξε ο κ. Κοντονής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:11