search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 18:45
MENU CLOSE

ΠΟΕΔΗΝ: Προκαλεί η αύξηση των μισθών των διοικητών νοσοκομείων

15.12.2023 11:15
giatroi-poedin-new

Τη σφοδρή αντίδραση των υγειονομικών έχει προκαλέσει η κοινή υπουργική απόφαση που αφορά στις αυξήσεις των διοικητών των δημοσιών νοσοκομείων και των Διοικητών των 7 Υγειονομικών Περιφερειών που ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ το μήνα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με χθεσινή της ανακοίνωση χαρακτηρίζει την απόφαση «άδικη και άνιση μεταχείριση για άλλη μία φορά, που προκαλεί» ενώ σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρει: «Από 3.524 έως 2.647 που είναι σήμερα ανεβαίνουν στις 5.121 έως 3.584 ευρώ. Πάνω από 1.000 ευρώ καθαρά το μήνα. Την ώρα που στον υπό ψήφιση προϋπολογισμό οι υγειονομικοί λαμβάνουν αυξήσεις λιγότερες των 50 ευρώ καθαρά το μήνα».

Μάλιστα η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά ότι ένας από τους βασικούς λόγους μαζικής φυγής υγειονομικών από το Σύστημα είναι οι «χαμηλότατοι μισθοί που σε πολλές περιπτώσεις είναι χαμηλότεροι των μισθών του ανειδίκευτου εργάτη».

«Προκαλεί επίσης και το μπόνους που προβλέπεται 20% επί του μισθού για την επίτευξη στόχων τους οποίους δεν επιτυγχάνουν οι διοικητές αλλά, καθημερινά, οι λιγοστοί υγειονομικοί, ευρισκόμενοι νυχθημερόν στα νοσοκομεία σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία με τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό παραμένει ο μισθός του γιατρού στα 1.850 ευρώ τον μήνα, του νοσηλευτή, διασώστη στα 800 ευρώ τον μήνα, του τραυματιοφορέα στα 700 ευρώ τον μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Βηματοδότες εγκέφαλου: Η ηλεκτρική διέγερση δίνει ελπίδες για ασθενείς με βαριές αναπηρίες μετά από εγκεφαλικό

Οι σπόροι με τις αντικαρκινικές ιδιότητες που «ρυθμίζουν» σάκχαρο και χοληστερόλη

Η συνήθεια που «σκοτώνει» την καρδιά και «συρρικνώνει» τον εγκέφαλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 18:44