search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:53
MENU CLOSE

Στον «πάγο» Δυτική Μακεδονία και Ήπειρος – Πυκνή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες (Video)

16.12.2023 13:37
xioni_kastoria

Σε λευκά ντύθηκαν περιοχές κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, ενώ συνεχίζονται από την Παρασκευή οι ισχυρές χιονοπτώσεις.

Βίντεο του ForecastWeatherGreece δείχνουν την πυκνή χιονόπτωση που μαίνεται σε Καστοριά, Μέτσοβο, Φλώρινα και Κόνιτσα και Γρεβενά.

Όσοι σκοπεύουν να κινηθούν προς τις περιοχές αυτές θα πρέπει να έχουν εφοδιαστεί με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χαμηλές θερμοκρασίες σημειώνονται και στη Σαμαρίνα με το χιόνι να έχει φτάσει τα 40 εκατοστά ενώ η θερμοκρασία που σήμερα είναι στους -2 βαθμούς αύριο θα φτάσει τους -9.

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Ηπείρου

Η Περιφέρεια Ηπείρου βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της έντονης χιονόπτωσης, που έχει επηρεάσει μεγάλο μέρος του Νομού Ιωαννίνων.

Οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν ενεργοποιήσει 14 μηχανήματα για τον αποχιονισμό, ενώ οι υπηρεσίες των Δήμων βρίσκονται επίσης σε ετοιμότητα για να παράσχουν βοήθεια όπου απαιτείται.

Οι περιοχές της Κόνιτσας, του Ζαγορίου και του Μετσόβου είναι εντυπωσιακά ντυμένες στα λευκά, καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται κατά διαστήματα σε διάφορες περιοχές. Για όσους πρόκειται να ταξιδέψουν προς αυτές τις περιοχές, συνιστάται να είναι προετοιμασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματά τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ και ForecastWeatherGreece

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Καταιγίδες και χιόνια μέχρι το βράδυ

Θεσσαλονίκη: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον ντράμερ του συγκροτήματος «Τρύπες», Γιώργο Τόλιο

Άλιμος: «Τους κυνηγήσαμε χωρίς λόγο» -Τέσσερις συλλήψεις για την επίθεση ανήλικων σε μαθητές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09