search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:56
MENU CLOSE

Ως και η Βούλτεψη είδε το… «φως το αληθινό» με τους μετανάστες

17.12.2023 11:05
voultepsi

«Η κορωνίδα της πολιτικής μας είναι η φύλαξη των συνόρων. Βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις εκεί για να μπορούμε να έχουμε μία ασφαλή χώρα», ανέφερε στη εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μιλώντας για την τροπολογία για το μεταναστευτικό.

«Έχουμε μία διάταξη του 2014 που είναι σε ισχύ και σκοπό έχει την αποτροπή. Αυτή τη στιγμή, οι παλαιότεροι, περνούν στη νόμιμη μετανάστευση. Οι επόμενοι, με την ίδια διάταξη του 2014, του Αντώνη Σαμαρά, θα υπάγονται στην ίδια διάταξη και θα χρειάζονται επτά χρόνια για να μπουν στη νόμιμη», επισήμανε η Σοφία Βούλτεψη.

«Κάνουμε μία εφάπαξ ρύθμιση», συνέχισε, «για δύο λόγους: ο πρώτος είναι η ανάγκη της ασφάλειας. Πρέπει όσοι είναι στη χώρα να καταγραφούν και να λάβουν το δικαίωμα για εργασία.  Δεν είναι λογικό να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί».

«Δεν υπάρχει ασφάλεια εάν δεν ξέρουμε ποιος βρίσκεται μέσα στη χώρα. Είναι ένα μέσο για να καταγραφούν και να περάσουν στον κόσμο της εργασίας», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Πάνος Τσακλόγλου: «Δεν υπάρχει προσπάθεια ελληνοποίησης παράτυπων μεταναστών – Τους βγάζουμε από τη “μαύρη οικονομία”»

Προϋπολογισμός 2024: Σήμερα η ψήφιση και οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Γεωργιάδης: «Τέλος από 1/1 στο «πέναλτι» του 30% για τους συνταξιούχους που εργάζονται»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:28