search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 11:15
MENU CLOSE

Η ιστορία ενός βάζου που αγοράστηκε 4 δολάρια και πουλήθηκε πάνω από 100.000 (photos/videos)

18.12.2023 12:14
JessicaVincent222

Η Τζέσικα Βίνσεντ αγόρασε ένα γυάλινο βάζο από κατάστημα με είδη σε τιμή ευκαιρίας, πλήρωσε 3,99 δολάρια, αλλά – όπως λέει- είχε «μια διαίσθηση ότι ίσως κόστιζε 1000-2000 δολάρια».

Η διαίσθησή της αποδείχτηκε απολύτως σωστή, καθώς το γυάλινο βάζο βγήκε σε δημοπρασία και πουλήθηκε για πάνω από 100.000 δολάρια, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν ένα σπάνιο κομμάτι Murano.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η Τζέσικα Βίνσεντ αγόρασε το σπάνιο και πολύτιμο βάζο στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, αλλά από την πρώτη στιγμή είχε την εντύπωση πως δεν ήταν ένα βάζο της σειράς. Όπως λέει στους New York Times, «είχα την αίσθηση ότι ήταν ένα κομμάτι με αξία 1.000-2.000 δολαρίων, αλλά δεν είχα καμία απόδειξη για την πραγματική αξία του, μέχρι που έκανα την σχετική έρευνα».

Αφορμή για την έρευνα ήταν μία ένδειξη με το γράμμα «Μ» στον πάτο του βάζου, που την έκανε να ψάξει τα δημιουργήματα της υαλουργίας Μουράνο, που βρίσκεται σε ένα νησάκι κοντά στη Βενετία.

Η έρευνα έγινε διαδικτυακά και κάποιοι που είδαν την φωτογραφία του βάζου επισήμαναν ότι έμοιαζε με σχέδιο του διάσημου Ιταλού αρχιτέκτονα Κάρλο Σκάρπα.

Η Τζέσικα Βίνσεντ έστειλε φωτογραφίες του βάζου στον οίκο δημοπρασιών Wright και αμέσως ο πρόεδρος του οίκου, Ρίτσαρντ Ράιτ, ήρθε σε επαφή με την Βίνσεντ. «Αμέσως μόλις είδα τις φωτογραφίες είχα ένα πραγματικά καλό προαίσθημα», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Ράιτ στους Times.  Το βάζο ήταν όντως σχέδιο του Σκάρπα, από την σειρά “Pennellate”, που δημιούργησε στη δεκαετία του 1940.

credit:  WRIGHT AUCTION HOUSE

Κι έτσι οργανώθηκε η δημοπρασία του βάζου, που πουλήθηκε σε συλλέκτη έργων τέχνης στην Ευρώπη, έναντι 107.100 δολαρίων.

Η ταυτότητα του αγοραστή δεν έγινε γνωστή.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Βρέθηκε συσκευή υποκλοπών στο γραφείο του επικεφαλής των ΕΔ – Τι λένε οι υπηρεσίες ασφαλείας

Γερμανία: Εξελέγη ο πρώτος δήμαρχος πόλης με την υποστήριξη του ακροδεξιού AfD (videos)

Γάζα: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψηφίζει για κατάπαυση του πυρός – Η στάση των ΗΠΑ (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 11:14