search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 13:48
MENU CLOSE

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια η βόμβα – Ποιο σενάριο εξετάζουν οι Αρχές

18.12.2023 19:48
ekriktikos mixanismos

Η αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει τις έρευνες για τη βόμβα κοντά στη έδρα των ΜΑΤ, απέναντι από την είσοδο της Πολυτεχνειούπολης ενώ τα υπολείμματα της βόμβας έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω ανάλυση, για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Η ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας ενδέχεται να «δείξει» τους δράστες που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό μέρα μεσημέρι στην είσοδο της Πολυτεχνειούπολης. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν έχει ομοιότητες με άλλους που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίος ο τόπος αλλά ούτε και ο χρόνος που τοποθετήθηκε αυτή η βόμβα έξω από τις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδί. Μάλιστα υπάρχει σκέψη ότι μπορεί να συνδέεται με την οπαδική βία.

Όπως δήλωσε η Μαίρη Μπόση καθηγήτρια διεθνούς ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά: «Έχουμε δει και έχουμε καταγράψει δείγματα συνλειτουργίας οργανωμένου εγκλήματος και οργανώσεων τρομοκρατίας είναι αρκετά και τα στοιχεία από τις Αρχές».

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας (18/12) στις αστυνομικές αρχές μετά τον εντοπισμό ύποπτης σακούλας που άφησαν άγνωστοι κοντά στην έδρα των ΜΑΤ και της Πολυτεχνειούπολης, στην οδό Κοκκινοπούλου.

Άμεσα αποκλείστηκε ο χώρος και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣπου εντόπισε μέσα σε μια σακούλα ενεργό εκρηκτικό μηχανισμό με ρολόι και τον εξουδετέρωσε.

εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν μέσα σε «τάπερ» είχε εκτός από ρολόι, δύο πυροκροτητές και διακόπτη. Ενώ, περιείχε μισή λίμπρα C4 υψηλό εκρηκτικό και 150 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα.

Υπενθυμίζεται ότι άγνωστος τηλεφώνησε στο 100 στις 12.29, έκανε λόγο για εκρηκτικό μηχανισμό και έδωσε χρονικό περιθώριο 45 λεπτά.

Η Άμεση Δράση έσπευσε στο σημείο και απέκλεισε την περιοχή.

Οι πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών έφτασαν άμεσα στο σημείο και εντόπισαν την μαύρη σακούλα όπου μέσα βρίσκονταν τα δύο τάπερ με τις εκρηκτικές ύλες. Κατάφεραν να εξουδετερώσουν την βόμβα ένα τέταρτο πριν ολοκληρωθεί το χρονικό όριο.

Διαβάστε επίσης:

Αράχωβα: «Άνθρωπος έκανε τη δουλειά» – «Φωτογραφίζουν» επιφανές πρόσωπο πίσω από την κακοποίηση του Όλιβερ

«Κοκκίνισε» από… Άγιους Βασίληδες ο Θερμαϊκός

Ακρίβεια: Δεν σταματούν οι έλεγχοι στα σούπερ μάρκετ και στους προμηθευτές τους τα Χριστούγεννα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 13:47