search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:41
MENU CLOSE

«Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»: Δικαστική μάχη για τη συνέχεια της σειράς – Ο συγγραφέας Δημήτριος Πόλυχρον κατά Amazon και Ιδρύματος Tolkien

19.12.2023 12:28
the_lord_of_the_rings_new

Έχασε την αγωγή για τα πνευματικά δικαιώματα για τη δημοσίευση της δικής του συνέχειας από την πολυαγαπημένη σειρά του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» ο συγγραφέας Δημήτριος Πόλυχρον (Demetrious Polychron), μετά από μία αντιπαραγωγική νομική μάχη με το Ίδρυμα JRR Tolkien.

Ο συγγραφέας φαντασίας Δημήτριος Πόλυχρον, από τις ΗΠΑ, έγραψε το βιβλίο «The Fellowship of the King» το 2022 και το παρουσίασε ως την «τέλεια συνέχεια» του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», ανακοινώνοντας ότι είναι το πρώτο μιας σειράς επτά βιβλίων, που αντλεί έμπνευση από την πετυχημένη σειρά.

Ωστόσο τον Απρίλιο του 2023 ο συγγραφέας έκανε ένα βήμα παρά πέρα, μηνύοντας το Ίδρυμα Tolkien και την Amazon για την τηλεοπτική σειρά «The Rings of Power», ισχυριζόμενος ότι παραβίαζε τα πνευματικά δικαιώματα του δικού του βιβλίου.

Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο της Καλιφόρνια, το οποίο απέρριψε την μήνυση του συγγραφέα, κρίνοντας ότι το βιβλίο του Πόλυχρον παραβίασε στην πραγματικότητα το prequel της Amazon, που είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2022.

Στη συνέχεια το Ίδρυμα Tolkien μήνυσε τον συγγραφέα ζητώντας την καταστροφή όλων των αντιτύπων του βιβλίου «The Fellowship of the King» και απαγορεύοντας εκ των προτέρων την δημοσίευση οποιουδήποτε άλλου βιβλίου της ίδιας σειράς.

Ο δικαστής Ουίλσον χαρακτήρισε «αβάσιμο» τον αρχικό ισχυρισμό του Πόλυχρον, κρίνοντας ότι η δουλειά του βασίζεται εξ΄ ολοκλήρου στους χαρακτήρες του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Εκπρόσωπος του Ιδρύματος Tolkien δήλωσε ότι πρόκειται «για σημαντική επιτυχία για το Ίδρυμα, που δεν θα επιτρέψει σε μη εξουσιοδοτημένους συγγραφείς και εκδότες να επωφεληθούν οικονομικά από τα αγαπημένα έργα του JRR Tolkien».

Διαβάστε επίσης:

Monsanto: «Καμπάνα» 857 εκατ. δολαρίων – Καταδίκη για έκθεση πολιτών σε «αιώνια» χημικά PCB

Ισλανδία: Συντριβάνια λάβας έως και 100 μέτρων – Live εικόνα από την έκρηξη ηφαιστείου (Photos)

Παραγουάη: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε επιχείρηση μεταγωγής βαρόνου ναρκωτικών (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:39