search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 23:11
MENU CLOSE

Γιώργος Μιχαλακόπουλος: «Αυλαία» και χειροκρότημα για τον σπουδαίο ηθοποιό (Photos)

20.12.2023 10:03
mixalakopoulos-kideia (7)

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι στον σπουδαίο ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Μιχαλακόπουλο που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών.

Φίλοι, συγγενείς, αλλά και πολίτες που αγάπησαν τον σπουδαίο καλλιτέχνη συγκεντρώθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, για το τελευταίο χειροκρότημα…

«Θερμή παράκληση αντί στεφάνων στη μνήμη του ενισχύουμε το “Σπίτι του ηθοποιού” και το Τ.Α.Σ.Ε.Η.» ανέφερε σε ανάρτησή της η ηθοποιός Μαρία Καβουκίδου.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Γεννημένος στην Αθήνα στις 28 Φεβρουαρίου 1938, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Στο θέατρο είχε εμφανιστεί σε παραστάσεις όπως «Έγκλημα και Τιμωρία», «Ο θάνατος του Εμποράκου», «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν» και «Το Τίμημα».

Βγαίνοντας από τον θεατρικό θρίαμβο με την παράσταση «Το Τίμημα», το 2018, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος μίλησε στο NEWS 24/7 για την τέχνη του, αναφερόμενος τόσο στα κέρδη που αποκόμισε όσο και τα «βαρίδια» που άφησε πίσω της η κρίση.

Στον κινηματογράφο ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος έπαιξε σε ταινίες όπως «Ξύπνα Βασίλη», «Η ωραία του Κουρέα», «Ένας ιππότης για τη Βασούλα» και «Το βλέμμα του Οδυσσέα». Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του ’70 στην τηλεοπτική σειρά «Εκείνος κι Εκείνος».

Είχε κερδίσει το Α’ Βραβείο Ανδρικού ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο “Αιμίλιος Βεάκης” ενώ διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων (1974-1986) και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

Ήταν παντρεμένος και είχε δύο κόρες, την Ιωάννα, που είναι σκηνοθέτρια, και την Ελένη, που είναι ζωγράφος.

Διαβάστε επίσης:

Ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στη Νέα Υόρκη για τη ροζ σημαία: «Η τέχνη είναι έκφραση, το έργο συνάδει με τη σύγχρονη Ελλάδα»

Επική γκάφα της ΕΛΑΣ: Ο μεθυσμένος 75χρονος που καταδίωκε πέρασε με… e-pass τα διόδια και τα περιπολικά περίμεναν τον υπάλληλο (Video)

Συναγερμός για την εξαφάνιση 16χρονης από το Παγκράτι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 23:09