search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:39
MENU CLOSE

Αυτός είναι ο 24χρονος που αιματοκύλησε την Πράγα – Σοκάρουν τα μηνύματα μίσους, αυτοκτόνησε μετά την επίθεση

21.12.2023 19:12
praga-shootings-655

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη που σκόρπισε τον θάνατο στο Πανεπιστήμιο της Πράγας το απόγευμα της Πέμπτης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 άτομα πριν δώσει τέλος στη ζωή του.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης ήταν φοιτητής σχολής του Πανεπιστημίου και ότι ο πατέρας του δράστη βρέθηκε νεκρός νωρίτερα την Πέμπτη.

Ως δράστης της επίθεσης ταυτοποιήθηκε ο 24χρονος φοιτητής Ντέιβιντ Κόζακ. Ο Ντέιβιντ Κόζακ φέρεται να είχε αναρτήσει στο Telegram μηνύματα μίσους, όπου διατύπωνε στα ρωσικά και την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι νεκρός, αφού έπεσε από το περβάζι. Πιθανότατα πρόκειται για αυτοκτονία, σύμφωνα με τον δήμαρχο. Σε social media κυκλοφορούν, επίσης, πληροφορίες που αναφέρουν ότι η σύντροφος του δράστη κυκλοφορεί οπλισμένη, αν και οι Αρχές δήλωσαν ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί δεύτερος ένοπλος που να σχετίζεται με το περιστατικό.

Την ίδια ώρα, ανάρτηση από τον David Kozak κυκλοφορεί στο Telegram, από τις 17 Δεκεμβρίου, στην οποία αναφέρει ότι σκόπευε να κάνει επίθεση και να αυτοκτονήσει, λέγοντας ότι πάντα ήθελε να σκοτώσει.

Σε αναρτήσεις του έγραφε ότι μισεί τον κόσμο και θέλει να προκαλέσει όσο περισσότερο πόνο γίνεται, ενώ έγραφε ότι ακούει ένα βουητό στα αυτιά του και θέλει «να τα ξεριζώσει».

Διαβάστε επίσης:

 Σοκαρισμένος δηλώνει ο Τσέχος πρόεδρος για το μακελειό στην Πράγα

Μεγάλη πυρκαγιά σε αγρόκτημα στην Ελβετία, νεκρά περισσότερα από 500 ζώα – Αγνοείται ένα άτομο

Μακελειό σε πανεπιστήμιο στην Πράγα: Εικόνες σοκ με φοιτητές να κρύβονται σε περβάζι για να σωθούν – Η στιγμή που πυροβολεί ο δράστης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:39