search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:57
MENU CLOSE

Μητσοτάκης με Σακελλαροπούλου: Στο επίκεντρο μη κρατικά ΑΕΙ και ακρίβεια

22.12.2023 12:08
Mitsotakis-Sakellaropoulou

Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο του on camera διαλόγου του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην καθιερωμένη μηνιαία συνάντησή τους.

«Εγκρίναμε στο υπουργικό συμβούλιο μια ιστορική μεταρρύθμιση. Μια μεταρρύθμιση που άργησε. Πιστεύω ότι θα στηριχθεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Συνοδεύεται από ακόμη πιο τολμηρές αλλαγές για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Οι προδιαγραφές θα είναι εξαιρετικά υψηλές. Θέλουμε μια ουσιαστική αλλαγή σε αυτόν τον τομέα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση συνολικά βρίσκεται σε μια τροχιά σημαντικών αλλαγών. Θα έχουμε τις πρώτες αυξήσεις συνταξιούχων. Οι έλεγχοι που γίνονται στην αγορά θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «βρισκόμαστε πια στο τέλος ενός δύσκολου χρόνου με πολλές προκλήσεις. Ο χρόνος κλείνει με θετικά νέα για πορεία οικονομίας μας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Economist που αναγνωρίζει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού», ενώ αναφέρθηκε και στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις τράπεζες για «τραστ», δίνοντας συγχαρητήρια στην Επιτροπή Ανταγωνισμού «για ένα υψηλό πρόστιμο που επέβαλε» και είπε ότι το 2024 μια θα είναι μια σημαντική χρονιά για «την πολιτική και πολιτειακή ιστορία του τόπου και πρέπει να μας βρει σε καλύτερη κατάσταση».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι το μεγάλο στοίχημα παραμένει η καθημερινότητα των πολιτών και η αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ αναφερόμενη στην εορταστική περίοδο, σημείωσε ότι σε αυτές τις μέρες κανείς δεν πρέπει να μένει και να νιώθει μόνος. Επίσης, επιβεβαίωσε την καλή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, κάτι που όπως είπε, διαπίστωσε και η ίδια κατά την διάρκεια των ταξιδιών της σε άλλες χώρες.

Διαβάστε επίσης

Δώρα Αυγέρη: «Η κοροϊδία είναι βασικό εργαλείο του πρωθυπουργού και των υπουργών του» (Video)

Ρουσόπουλος: Ένα βήμα πριν από την εκλογή του ως προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Θετική εξέλιξη στην υπόθεση Μπελέρη «βλέπει» η Αθήνα – «Διάδρομος για την επίλυση του θέματος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:55