search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 18:12
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 44χρονο Νορβηγό που σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό (photos/videos)

29.12.2023 10:57
norvigos_thessaloniki_2912_1920-1080_new

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο για τον 44χρονο Νορβηγό υπήκοο, που συνελήφθη για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό του κουμπάρου του, μέσα σε μπαρ, όπου διασκέδαζαν, χθες τα ξημερώματα, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 4ο τακτική ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο πήρε προθεσμία για αύριο, στις 12 το μεσημέρι, και παραμένει υπό κράτηση.

Στο Δικαστικό Μέγαρο ο 44χρονος Νορβηγός

Νωρίτερα, ο Νορβηγός μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Μπαίνοντας στα δικαστήρια δεν ανέφερε τίποτα στους δημοσιογράφους, ενώ φορούσε αλεξίσφαιρο.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Θοδωρής Καραγιάννης, ο 44χρονος υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει και ενημερώθηκε από εκείνον χθες στις 18:30 για την κατάληξη που είχε το θύμα.

«Αναφορικά με τη θέση που έχει και την υποστήριξη που ακολουθεί, δεν αμφισβητεί το γεγονός, υπήρξε μία ανθρωποκτονία. Το μόνο το οποίο αμφισβητείται και είναι προς διερεύνηση είναι καταρχήν η θέση του ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει και κατά δεύτερον η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τόσο ο δράστης όσο και το σύνολο των εμπλεκομένων απο πλευρά μέθης, η ψυχική υγεία του δράστη και οι ακριβείς συνθήκες απο τις οποίες προήλθε και οδήγησε στο μοιραίο χτύπημα», ανέφερε ο ποινικολόγος.

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν ήταν συνεργάσιμος με τις Αρχές, ενώ φέρεται να ήταν και σε κατάσταση μέθης.

Στα λίγα λόγια που φέρεται να είπε, καθώς δεν κατέθεσε επισήμως και γραπτώς, ήταν κάποια πράγματα για την διαβίωση του στη χώρα μας εδώ και 9 χρόνια – στην αρχή είχε έρθει όπως υποστήριξε για τουρισμό κι έμεινε – χωρίς να αναφέρει τίποτε για την πράξη του.

Διατηρεί επιφυλάξεις η ΕΛ.ΑΣ. για το αν ο Νορβηγός είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του σχετικά με το πώς βιοποριζόταν, αστυνομικές πηγές σημειώνουν πως προφορικά ο ίδιος υποστήριξε ότι στη Νορβηγία είχε νοσηλευτεί σε κλινική λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων και λάμβανε κάποιο επίδομα.

Ωστόσο, δεν προσκόμισε κανένα επίσημο έγγραφο, με αποτέλεσμα οι ελληνικές Αρχές να διατηρούν επιφυλάξεις για τα όσα ανέφερε και φυσικά να ερευνάται αν αυτός ο ισχυρισμός του ευσταθεί.

Παράλληλα, η διαδικασία της κατάθεσης δεν προχώρησε καθώς ο ίδιος φέρεται να ζητούσε δικηγόρο καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Για ασήμαντη αφορμή μαχαίρωσε ο Νορβηγός τον αστυνομικό

Ο 44χρονος επιτέθηκε αρχικά με το μαχαίρι, το οποίο χαρακτηρίζεται «κρυφό όπλο» λόγω του μεγέθους του, καθώς κρύβεται εύκολα στην παλάμη, στον κουμπάρο του 32χρονου αστυνομικού, τραυματίζοντας τον στα κάτω άκρα για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα έπειτα από κάποιον διάλογο που προηγήθηκε για το ποια χώρα είναι ασφαλής.

Στη συνέχεια τραυμάτισε θανάσιμα στην αριστερή τραχηλική χώρα τον 32χρονο, ο οποίος επιχείρησε να τους χωρίσει.

Ήξερε να χρησιμοποιεί το μαχαίρι

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, το μαχαίρι σίγουρα ήξερε να το χρησιμοποιεί και δεν το είχε τυχαία στην κατοχή του.

Στον τραυματία, οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες (τουρνικε) και στη συνέχεια  διεκομίσθη με ασθενοφόρο  στο «Ιπποκράτειο».

Ο 32χρονος αστυνομικός ωστόσο κατέληξε πριν προλάβει να διακομιστεί στο νοσοκομείο, λόγω της αιμορραγίας, με τον θάνατο του να είναι τελικά ακαριαίος.

Το θύμα περιγράφεται ως ένας εξαιρετικός και έμπειρος αξιωματικός, που δεν είχε δώσει δικαιώματα.

Για χρόνια μάλιστα υπηρετούσε στο τμήμα ανθρωποκτονιών στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια πήρε μετάθεση για τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης:

Έφυγε από τη ζωή η συγγραφέας Μαριάννα Δήτσα

Καιρός σήμερα: Με «άρωμα» άνοιξης φεύγει το 2023 – Βροχερό σκηνικό μετά την Πρωτοχρονιά (videos)

Κεφαλονιά: Μαχαίρωσαν 10 φορές ηλικιωμένο για να τον ληστέψουν – Χαροπαλεύει στο νοσοκομείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 18:12