search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:56
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: «Γεμάτη ψέματα, παγίδες και κινδύνους η δήθεν μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης»

03.01.2024 13:05
syriza_0711_1920-1080_new

Ψέματα, παγίδες και κινδύνους βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομική και κοινωνική ατζέντα της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί ότι προσπαθεί να κρύψει πίσω από δήθεν μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και επιστολική ψήφος.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές η κυβέρνηση επιχειρεί να αναδείξει μια δήθεν μεταρρυθμιστική ατζέντα η οποία όμως «πέφτει στο κενό». «Όσο και να προσπαθεί να μεταφέρει τη συζήτηση σε  θέματα όπως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και η επιστολική ψήφος, η κυβερνητική πραγματικότητα χαρακτηρίζεται από τρεις λέξεις: Ψέματα, παγίδες, κίνδυνοι» μεταφέρουν κομματικές πηγές.

Πιο αναλυτικά, στην πολιτική της κυβέρνησης από την Κουμουνδούρου βλέπουν:

-«Ψέματα επαναλαμβανόμενα και απροκάλυπτα προς τους πολίτες ότι δήθεν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας».

Όμως, όπως αναφέρουν οι εν λόγω κομματικές πηγές «η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων όπως επιβεβαιώνουν τα επίσημα  στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία τον περασμένο Νοέμβριο, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων μειώθηκαν κατά 156 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 100 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα!

Η κυβέρνηση των δήθεν φοροελαφρύνσεων επιβαρύνει τους ελεύθερους  επαγγελματίες με επιπλέον αύξηση 4% στις εισφορές τους μετά το  φορολογικό χαράτσι πουν τους επέβαλε πρόσφατα. 

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στην απροκάλυπτη αισχροκέρδεια και τις αθέμιτες πρακτικές που επικρατούν στην αγορά. Τελευταίο παράδειγμα το βρεφικό γάλα το οποίο πωλείται στη χώρα μας έως και 213% ακριβότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

-«Παγίδες που απορρέουν από τη διαρκή μετάθεση των κυβερνητικών ευθυνών στην ατομική ευθύνη των πολιτών. Οι πολίτες προσπαθούν να βρουν άκρη με τα χρωματιστά τιμολόγια του ρεύματος, την ίδια στιγμή που τα υπερκέρδη των παρόχων παραμένουν στο απυρόβλητο». 

-«Κίνδυνοι που απορρέουν από την ανευθυνότητα και την ελαφρότητα των δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών για κρίσιμα εθνικά θέματα.  Ή μήπως πρόκειται για κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη; Κίνδυνοι που απορρέουν από την πλήρη κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού και την αδυναμία να εξασφαλίσει ακόμη και το υπέρτατο δικαίωμα των πολιτών στη ζωή και ασφάλεια». 

Το μόνο βέβαιο, καταλήγουν από την Κουμουνδούρου «είναι ότι κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος με αυτή τη κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι εδώ ως αξιόπιστη προοδευτική και πατριωτική δύναμη ευθύνης για να βάλει  φρένο  στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Διαβάστε επίσης:

Τεμπονέρας: Το «ξεπάγωμα» των τριετιών αφορά μόνο το 20% των εργαζομένων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κομματικής πειθαρχίας στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Συρίγος: Τα «μαζεύει» άρον άρον για τη Συνθήκη της Λωζάνης – Κάλυψη από την κυβέρνηση, άγρια επίθεση από Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:52