search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 19:06
MENU CLOSE

Γιώργος Κωνσταντίνου: «Ο Θεός είναι στην ψυχή μας, δεν χρειάζονται προσκυνήματα» (Videos)

04.01.2024 10:34
giorgos-konstantinoy-new

Για τον τζόγο αλλά και τον τρόπο που ο ίδιος αντιμετωπίζει τη θρησκεία μίλησε ο Γιώργος Κωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι σημασία έχει η ουσία και όχι η εικόνα προς τα έξω.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα αργά», ο ηθοποιός τόνισε ότι ο τζόγος οδηγεί πάντα στην καταστροφή, αποκαλύπτοντας ότι ο εθισμός παραμένει γι’ αυτό και θα πρέπει κάποιος να επιβληθεί με τη δύναμη του μυαλού του.

«Από μικρά παιδιά παίζαμε μπίλιες, αυτό τι σημαίνει; Τζόγος. Υπάρχει μέσα μας όπως διάφορα μικρόβια, από ‘κει και μετά είναι πόσο μπορεί να σε επηρεάσει» είπε και πρόσθεσε:

«Είναι καταστροφικός. Δεν υπάρχει άνθρωπος να πει ότι “είμαι ευχαριστημενος” ή ότι “κέρδισα” από αυτή την ιστορία. Για αυτό το ανέφερα στο βιβλίο μου, για τους δημοσιογράφους αυτό έχει αξία. Εξήγησα ότι καμιά φορά, όταν σε έχει πονέσει κάτι, θέλεις να το αναφέρεις. Είναι ένα δύσβατο πράγμα. Εννοείται ότι είναι ένας εθισμός που παραμένει, είναι ανάλογα τη δύναμη του μυαλού».

Αναφερόμενος στη θρησκεία, ο Γιώργος Κωνσταντινου επισήμανε ότι Θεός δεν είναι οι προσευχές και τα προσκυνήματα αλλά οι καλές πράξεις και η καθαρή συνείδηση.

«Το χειρότερο από όλα είναι η πάλη με τον εαυτό σου για τη θρησκεία. Όταν ζητάς βοήθεια, υπάρχει μια δεύτερη φωνή μέσα σου που σου λέει “τι μπούρδες είναι αυτές;”. Αυτή την πάλη προσπαθώ να τη διώξω. Ο καθένας πιστεύει αυτό που θέλει κι είναι δικαίωμά του. Ο Θεός είναι μέσα στην ψυχή μας, δεν χρειάζεται προσκυνήματα, γονατίσματα. Αυτή είναι μια δική μου φιλοσοφία. Για αυτό, είναι πολύ προσωπικό θέμα. Τον Θεό δεν τον ενδιαφέρει να πιστεύεις, αλλά να είσαι καλός άνθρωπος, να μην ξυπνάς με μοχθηρία. Κοιμάμαι πάρα πολύ ήσυχα τα βράδια. Όταν έχω αδικήσει, δεν αισθάνομαι καθόλου καλά» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Μάριος Αθανασίου: Ξεσπά για το πρόωρο τέλος της σειράς «Μετά τη Φωτιά» – «Σκληρό, αντιεπαγγελματικό, απαράδεκτο» (Video)

Διονύσης Ατζαράκης: Όταν έκανα βίντεο – παρωδία για τον Ιησού έφαγα απίστευτο κράξιμο – Τι είπε για τον Κοψιδά

Λεωνίδας Κακούρης: Αποχώρησε ξαφνικά από την παράσταση «Βασιλιάς Ληρ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 19:06