search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 23:39
MENU CLOSE

Εβρος: Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» το Σουφλί – Προκάλεσε μεγάλες καταστροφές (Photos/Video)

08.01.2024 08:57
anemostrovilos new

ανεμοστρόβιλοι δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Για αυτό και οι κάτοικο στο Αμόριο Σουφλίου, στον Έβρο ξαφνιάστηκαν με αυτό που συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ένας ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» το χωριό, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, την πλατεία και άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του evros-news.gr, ο ανεμοστρόβιλος που είχε μεγάλη ένταση, ξεκίνησε από την είσοδο του χωριού και κινήθηκε παράλληλα στην εθνική οδό, τον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου, όπου έπληξε τα πάντα σε μια απόσταση αρκετών μέτρων.

Ξήλωσε στέγες, ξερίζωσε δέντρα

Ξήλωσε τις στέγες σπιτιών που είναι οι περισσότερες κεραμοσκεπές, ξερίζωσε ή έσπασε δέντρα, παρέσυρε κάδoυς, έσπασε πινακίδες και τζάμια, ενώ σκόρπισε παντού κλαδιά, κεραμίδια και άλλα αντικείμενα.

Με συνεργεία του δήμου Σουφλίου και με μηχανήματα ξεκίνησε ο καθαρισμός της περιοχής από τα υλικά και τα σπασμένα δέντρα.

Παράλληλα κλήθηκαν οι μηχανικοί του δήμου Σουφλίου για μια πρώτη καταγραφή των ζημιών. Με βάση αυτή θα υποβληθεί αίτημα για αποκατάσταση και αποζημιώσεις.

Οι ζημιές είναι πολλές στις στέγες αρκετών σπιτιών και επειδή βρισκόμαστε σε χειμώνα και αναμένεται να υπάρξουν δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι κάτοικοι είναι έντονα προβληματισμένοι.

Μάλιστα αν και μεγάλοι σε ηλικία οι περισσότεροι, αναφέρουν πως κάτι παρόμοιο δεν είχαν ξαναζήσει. Η ένταση του ανεμοστρόβιλου ήταν τεράστια και ταρακουνούσε τα πάντα στο διάβα του.

Διαβάστε επίσης

Ζεφύρι: Περίελουσε τη γυναίκα του με εύφλεκτο υγρό και της έβαλε φωτιά

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 17χρονο για κλοπές – Χτύπαγε τατουάζ τις ληστείες που έκανε (video)

Άστατος καιρός με βροχές και νέα πτώση της θερμοκρασίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 23:39