search
ΣΑΒΒΑΤΟ 08.06.2024 23:15
MENU CLOSE

Νέα Αριστερά: Πυκνό δίμηνο δράσεων με οργανωτικό και πολιτικό χαρακτήρα – Στεγαστική κρίση, γάμος ομοφύλων και νεανική βία στην ατζέντα

08.01.2024 00:01
nea aristera 543- new

Ένα πυκνό δίμηνο δράσεων στο επίπεδο της οργανωτικής συγκρότησης και της κοινοβουλευτικής παρουσίας έχει σχεδιάσει η Νέα Αριστερά, προκειμένου να δώσει το στίγμα της εντός κι εκτός Βουλής, στην πορεία δημιουργίας του νέου φορέα και της προετοιμασίας για τις ευρωεκλογές.

Ειδικότερα, σε χαλαρή συνάντηση με δημοσιογράφους που είχαν το βράδυ της Κυριακής βουλευτές και στελέχη της Νέας Αριστεράς, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξης Χαρίτσης αλλά και ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού Κωστής Καρπόζηλος, ενημέρωσαν για τον προγραμματισμό των πολιτικών, κοινοβουλευτικών και κοινωνικών δράσεων των επόμενων εβδομάδων.

Έτσι, την Παρασκευή και το Σάββατο 12 – 13 Ιανουαρίου πραγματοποιεί Πανελλαδική Συνάντηση στελεχών στην Αθήνα με αντικείμενο τα οργανωτικά ζητήματα σε σχέση με τα οποία αναφέρθηκε πως η οργανωτική συγκρότηση προχωρά με δημιουργία πυρήνων υποστηρικτών της Νέας Αριστεράς στην οποία όπως λένε καταγράφεται μεγάλη συμμετοχή και παρουσία ανθρώπων από όλο το φάσμα του προοδευτικού κόσμου.

Θα ακολουθήσει εντός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου πανελλαδική εξόρμηση, με περιοδείες Χαρίτση και βουλευτών σε όλη τη χώρα, ανοιχτές συνελεύσεις και εκδηλώσεις (έχουν προγραμματιστεί 80 στον αριθμό), καμπάνιες, κλπ. Ορίζοντας είναι τα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε θα γίνει Ιδρυτική Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. Στη συνέχεια στόχος είναι, στις αρχές ή τα μέσα Μαρτίου να γίνει η πρώτη καμπάνια για τις ευρωεκλογές.

Όσον αφορά τις πολιτικές – κοινοβουλευτικές δράσεις, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, η Νέα Αριστερά:

-θα εγκαινιάσει πανελλαδική καμπάνια για την ακρίβεια με στόχο να αναδειχθεί ότι «ο πληθωρισμός της απληστίας είναι πολιτική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και ότι υπάρχει διέξοδος από την ασφυκτική αυτή συνθήκη με συγκεκριμένα μέτρα και νομοθετικές πρωτοβουλίες».

-Θα φέρει, δια της κοινοβουλευτικής της ομάδας πρόταση νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με πλήρη δικαιώματα -δηλαδή και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία

-Θα παρουσιάσει πρόταση για τη στεγαστική κρίση με αποφασιστικά μέτρα για την βραχυχρόνια μίσθωση, την golden visa και τη δυνατότητα μιας νέας πολιτικής που θα σπάσει τη φούσκα της αύξησης της τιμής και του ενοικίου των ακινήτων.

-Προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα παρεμβάσεις για την επιστολική ψήφο με πρόταση να ψηφίζουν οι πολίτες εκεί που ζουν και εργάζονται,

-Θα δώσει τη μάχη ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και

-Θα ανοίξει την αναγκαία συζήτηση για τα φαινόμενα της νεανικής βίας που συνδέονται με τις σύγχρονες ανισότητες – σχεδιάζεται και σχετική εκδήλωση στην Δυτική Αθήνα.

Στόχος είναι, όπως εξηγούν τα στελέχη της, με όχημα τις τρεις κύριες στρατηγικές της προτεραιότητες – κοινωνική δικαιοσύνη, κλιματική δικαιοσύνη και επανεκκίνηση της Δημοκρατίας- να λειτουργήσει ως «σημείο συνάντησης των αριστερών και προοδευτικών πολιτών που νιώθουν ότι η ηγεμονία της Δεξιάς οδηγεί την κοινωνία μας σε αδιέξοδο».

Η Νέα Αριστερά, άλλωστε, «εκτιμά ότι υπάρχουν υπαρκτές δυνατότητες για μια νέα εποχή στην αριστερά και ευρύτερα στην αντι-δεξιά παράταξη στην Ελλάδα». Τα στελέχη της θεωρούν πως από τη μία «υπάρχει πολιτικό κενό, κρίση και αδυναμία των παραδοσιακών σχηματισμών» από την άλλη υπάρχει «η αγωνία εκατομμυρίων πολιτών για το αν αυτό που ζούμε είναι μονόδρομος». Σε αυτήν την αγωνία, λένε, η Νέα Αριστερά θα απαντήσει με πράξεις «δείχνοντας δηλαδή εντός και εκτός κοινοβουλίου ότι υπάρχει δυνατότητα για μια άλλη πολιτική με ριζοσπαστικές τομές που θα υπηρετούν τα υλικά συμφέροντα των πολλών».

Διαβάστε επίσης:

Φάμελλος: Αν ήταν προσωπική η τοποθέτηση του Συρίγου θα έπρεπε να τον είχε αποπέμψει ο Μητσοτάκης

Κωνσταντινούπολη: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κασσέλακη – Ιμάμογλου

Τσιόδρας: Ο Κασσελάκης προσπαθεί να ανεβάσει την πολιτική του υπόσταση με μυθεύματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 08.06.2024 23:15