search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 06:10
MENU CLOSE

Κόλπος του Ομάν: Πειρατεία σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο – Έλληνας ναυτικός μεταξύ του πληρώματος (videos)

11.01.2024 11:28
Tanker_new

Για κατάληψη δεξαμενόπλοιου ελληνικών συμφερόντων από ενόπλους στο Κόλπο του Ομάν, κάνει λόγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι στο δεξαμενόπλοιο μπήκαν ένοπλοι και το κατέλαβαν στον Κόλπο του Ομάν.

Πρόκειται για το St. Nikolas, που ήταν κάποτε γνωστό ως Suez Rajan, σημαίας Νήσων Μάρσαλ, και το οποίο συνδέεται με την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Empire Navigation.

Η πληροφορία επιβεβαιώνεται από το υπουργείο Ναυτιλίας, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια επικοινωνία με το πλοίο

Στο δεξαμενόπλοιο επιβαίνουν ένας Έλληνας και 18 Φιλιππινέζοι

Η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία United Kingdom Maritime Trade Operations, η οποία παρέχει προειδοποιήσεις στους ναυτικούς στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι η προφανής κατάληψη ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (11/1), στα ύδατα μεταξύ του Ομάν και του Ιράν, σε μια περιοχή από όπου διέρχονται τα πλοία τα οποία εισέρχονται και εξέρχονται από το Στενό του Ορμούζ.

Η βρετανική υπηρεσία περιέγραψε ότι έλαβε μια αναφορά από τον υπεύθυνο ασφαλείας του πλοίου ότι άκουσε «άγνωστες φωνές από το τηλέφωνο» μαζί με τον καπετάνιο του πλοίου. Είπε ότι περαιτέρω προσπάθειες να επικοινωνήσουν με το πλοίο απέτυχαν και ότι οι άνδρες που επιβιβάστηκαν στο πλοίο φορούσαν «μαύρες στρατιωτικού τύπου στολές με μαύρες μάσκες».

Η ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας Ambrey δήλωσε ότι «έξι ένοπλοι» επιβιβάστηκαν στο πλοίο, το οποίο αναγνώρισε ως το πετρελαιοφόρο St. Nikolas. Πρόσθεσε ότι οι άγνωστοι άνδρες είχαν καλύψει τις κάμερες παρακολούθησης κατά την επιβίβασή τους.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Ανελέητο σφυροκόπημα από το Ισραήλ – Συνεχίζει την περιοδεία στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν (videos)

ΔΝΤ: Ενέκρινε 4,7 δισεκ. δολάρια για την αναδιάρθρωση του χρέους στην Αργεντινή

ΗΠΑ: Ο Κρις Κρίστι αποσύρεται από την κούρσα των Ρεπουμπλικάνων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34