search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:16
MENU CLOSE

Μέγαρα: Με σπασμένο χέρι και το αδελφάκι του 4χρονου – Μεταφέρθηκαν στο Παίδων και τα τρία παιδιά

11.01.2024 19:43
nosokomeio new (2)

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και τα άλλα τρία αδελφάκια του 4χρονου παιδιού από τα Μέγαρα που δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο Παίδων μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από τον πατριό του.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ύστερα από προφορική παραγγελία της εισαγγελίας ανηλίκων Αθηνών και αυταπάγγελτης αστυνομικής προδικαστικής έρευνας. 

Ειδικότερα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τρία παιδιά 11, 10 και 8 ετών αντίστοιχα, εκ των οποίων το ένα (το 8χρονο) διαγνώστηκε με κάταγμα στο χέρι και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Τα παιδιά νοσηλεύονται στο ορθοπεδικό τμήμα και συνοδεύονται από την μητέρα τους, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου η κατάστασή τους είναι σταθερή. Αναμένεται η εξέτασή τους για μεταδοτικά νοσήματα, η ιατροδικαστική εξέτασή του αλλά και η εκτίμηση της ψυχικής τους υγείας από παιδοψυχολόγο, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον 4χρονο

Ενημερωτικό σημείωμα για την κατάσταση της υγείας του 4χρονου που διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού διασωληνωμένο και έκτοτε νοσηλεύεται στη ΜΕΘ εξέδωσε το νοσοκομείο.

Σε αυτό αναφέρεται ότι ο 4χρονος Ρομά διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων, με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Από τους γιατρούς του Θριασίου, όπου μεταφέρθηκε αρχικά, διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογίαδιασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.

Όταν διακομίστηκε στο Αγλαΐα Κυριακού εισήχθη αμέσως στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, όπου ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα.

Το ιατρικό ενημερωτικό σημείωμα καταλήγει με την διαπίστωση ότι ο 4χρονος βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης.

«Το παιδί είναι χάλια, είναι διασωληνωμένο. Και τα άλλα μου παιδιά είναι χτυπημένα από διάφορα αντικείμενα, όπως με ξύλα ή ό,τι άλλο έβρισκε. Με κλείδωνε μέσα στο σπίτι κι εμένα και τα παιδιά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του παιδιού μιλώντας στο Mega.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τα άλλα παιδιά

«Σε συνέχεια του από 11/1/24, ενημερωτικού υπηρεσίας μας, γνωρίζεται συμπληρωματικά:

Κατόπιν αυτεπάγγελτης άστυν προδικαστικής έρευνας και προφορικής παραγγελίας εισαγγελέα ανηλίκων Αθηνών, πραγματοποιήθηκε διακομιδή (11/1/24, 05:00 hrs) και εν συνεχεία εισαγωγή, των τριών (3) ανηλίκων αδελφών του (4χρονου) παθόντος, ήτοι:

  • Ανήλικος, (11) ετών
  • Ανήλικος, (10) ετών
  • Ανήλικός, (8) ετών

Ο τρίτος εξ αυτών διεγνώσθη με κάταγμα δε άνω άκρου και αντιμετωπίστηκε χειρουργικά

  • Νοσηλεύονται στο ορθοπεδικό τμήμα του νοσοκομείου, συνοδευόμενοι από τη μητέρα τους
  • Κατάσταση υγείας: Σταθερή
  • Περαιτέρω ιατρικές ενέργειες: Εξέταση περί μεταδοτικών νοσημάτων / παιδοψυχιατρική εκτίμηση / ιατροδικαστική εξέταση, σύμφωνα και με εισαγγελική παραγγελία».

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι ερωτήσεις της Προέδρου που της προκάλεσαν εκνευρισμό – «Έχω κάνει λάθη, δεν είμαι Αγία»

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ απέναντι από το ΑΠΘ (Video)

Ναυάγιο Ζακύνθου: Αγανάκτηση για το σκαρί του «Παναγιώτη», «θάφτηκε» στην άμμο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:15