search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 16:40
MENU CLOSE

Η Αθήνα είναι η χειρότερη πόλη στην Ευρώπη για τους ψηφιακούς νομάδες (photos)

12.01.2024 12:20
AKROPOLH

Τις καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη για όσους εργάζονται εξ΄ αποστάσεως, τους αποκαλούμενους ψηφιακούς νομάδες, παρουσιάζει το Forbes, με βάση αξιολόγηση της Brother UK, μίας εταιρίας που παρέχει υπηρεσίες  τεχνολογίας.

Η αξιολόγηση αναφέρεται στον καλύτερο, χειρότερο, ευτυχέστερο και φτηνότερο προορισμό για τους ψηφιακούς νομάδες στην Ευρώπη και κατατάσσει την Αθήνα ως την χειρότερη πόλη που θα μπορούσε να επιλέξει κάποιος.

Παρότι γνωστή για την μακραίωνη ιστορία της, η θεωρούμενη ως λίκνο του δυτικού πολιτισμού πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι «η χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη για τους ψηφιακούς νομάδες», με βαθμολογία 50,34/100, σύμφωνα με τους αναλυτές.

«Η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι στην κορυφή των 15 ευρωπαϊκών πόλεων με την χαμηλότερη βαθμολογία σε θέματα ασφάλειας, με βαθμολογία μόλις 53. Επίσης η Αθήνα έχει χαμηλή ποιότητα ζωής, με σκορ 128,6, βαθμολογία 57,5 στα θέματα της υγειονομικής φροντίδας και έναν καθόλου ελκυστικό δείκτη ευτυχίας, με βαθμολογία 5,93», εξηγεί το Forbes.

Για την βαθμολόγηση των πόλεων που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ψηφιακούς νομάδες οι αναλυτές εκτίμησαν παράγοντες όπως η ταχύτητα του Wi-Fi speed, το κόστος στέγης, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, την ασφάλεια και το γενικό κόστος διαβίωσης.

Το Λουξεμβούργο είναι η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη για τους ψηφιακούς νομάδες

Στριμωγμένο ανάμεσα στο Βέλγιο, την Γαλλία και τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο βαθμολογήθηκε ως η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη για όσους επιλέγουν να εργάζονται εξ΄ αποστάσεως, σύμφωνα με τους αναλυτές του  Brother UK, εξασφαλίζοντας βαθμολογία 68/100- την υψηλότερη από όλους τους πιθανούς προορισμούς.

Είναι εντυπωσιακή η βαθμολόγηση του Λουξεμβούργου για την ποιότητα ζωής- σκορ 192,9, ενώ η υγειονομική φροντίδα βαθμολογείται με 75 και ο δείκτης ευτυχίας βρίσκεται στο 7,23.

Λουξεμβούργο

Η πόλη Τούζλα, στη βορειοανατολική Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι ο πιο φτηνός προορισμός, με συνολική βαθμολογία 76,29/100 στο θέμα του κόστους διαβίωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα γεύμα δεν στοιχίζει ούτε 5 δολάρια και για ένα διαμέρισμα με ένα υπνοδωμάτιο στο κέντρο της πόλης το κόστος είναι 225 δολάρια τον μήνα. Οι λογαριασμοί για ηλεκτρικό, θέρμανση, νερό και σκουπίδια συνολικά τον μήνα ανέρχονται στα 168 δολάρια και για μια αξιοπρεπή σύνδεση στο Ίντερνετ πληρώνεις 20 δολάρια.

Αντίθετα, η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, η Ζυρίχη, είναι η πιο ακριβή πόλη για τους ψηφιακούς νομάδες. Ένα γεύμα κατά μέσον όρο στοιχίζει 28 δολάρια και ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης φτάνει στα 2.800 δολάρια τον μήνα, στα οποία προστίθενται άλλα 325 δολάρια για τους λογαριασμούς στις εταιρίες κοινής ωφέλειας και 64 δολάρια για την σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ζυρίχη

Αν πάλι κριτήριο είναι ο δείκτης ευτυχίας σε μία πόλη, τότε οι ψηφιακοί νομάδες ψηφίζουν το Άαλμποργκ της Δανίας. Πρόκειται για μια ολοζώντανη πόλη, με έντονη πολιτιστική δράση και γι αυτό στον δείκτη ευτυχίας το σκορ είναι 63,84/100.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ και Βρετανία βομβάρδισαν υποδομές των Χούθι στην Υεμένη

Μεσανατολικό: Εκατοντάδες καλλιτέχνες ζητούν μποϊκοτάζ κατά της Γερμανίας για την υποστήριξη προς το Ισραήλ

Βρετανία: Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο από τον Σούνακ για πιθανή αεροπορική επιδρομή κατά των Χούτι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 16:40