search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:46
MENU CLOSE

Ιταλία: Αρνείται να εκδώσει ιερέα που κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

14.01.2024 17:32
VATICAN

Η Ιταλία απέρριψε το αίτημα της Αργεντινής να εκδοθεί ιερέας, τον οποίο βαραίνουν κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον 86χρονο αιδεσιμότατο Φράνκο Ρεβερμπέρι, ο οποίος υπηρέτησε ως ιερέας στη διάρκεια του στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Αργεντινή κατά την περίοδο 1976-1983.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, οι κατηγορίες σχετίζονται με τη φερόμενη δολοφονία του 20χρονου πολιτικού ακτιβιστή Χοσέ Γκιγιέρμο Μπερόν το 1976 και τη φερόμενη συμμετοχή του ιερέα σε βασανιστήρια.

Ο 86χρονος, ο οποίος έχει αργεντίνικη και ιταλική υπηκοότητα, έφυγε από την Αργεντινή το 2011 και έκτοτε ζει στην Ιταλία. Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία ωστόσο και δεν έχει καταδικαστεί μέχρι στιγμής, ούτε έχει αφοριστεί από το Βατικανό.

Παρότι τον περασμένο Οκτώβριο, το ανώτατο ποινικό δικαστήριο της Ιταλίας επιβεβαίωσε την έκδοσή του, ωστόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κάρλο Νόρντιο άσκησε βέτο στην έκδοσή του, επικαλούμενος την προχωρημένη ηλικία του Ρεβερμπέρι και την κατάσταση της υγείας του.

«Η τελευταία μας ελπίδα είναι ότι ο Ρεβερμπέρι μπορεί να διωχθεί ποινικά στην Ιταλία», δήλωσε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την Αργεντινή στην υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση Κίνας: «Η Ταϊβάν δεν ήταν ποτέ χώρα – Θα τιμωρηθεί κάθε πρωτοβουλία ανεξαρτησίας»

Νέα εποχή στη Δανία: Η Μαργαρίτα Β’ παραιτήθηκε – Νέος βασιλιάς ο Φρειδερίκος Ι’ (Videos & Photos)

Αγία Σοφία: Είσοδος με εισιτήριο 25 ευρώ από αύριο για τους τουρίστες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:39