search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 11:48
MENU CLOSE

Χάρι – Μέγκαν: Η απόφαση να βγάλουν την κόρη τους «Λίλιμπετ» είχε εξοργίσει τη βασίλισσα Ελισάβετ (Video)

16.01.2024 12:49
xari-meghan-elisabeth-new

Σε πολλά εγγόνια και δισέγγονα της βασίλισσας Ελισάβετ δόθηκε προς τιμή της το όνομα Ελισάβετ. Η αγαπημένη βασίλισσα ήταν πάντα περήφανη γι αυτό. Κι όμως, με την περίπτωση του Χάρι και της Μέγκαν ενοχλήθηκε σφόδρα.

Όπως γράφει η Daily Mail, το ζευγάρι που εγκατέλειψε το Μπάκιγχαμ για το … αμερικανικό όνειρο, δίνοντας στην κόρη τους το όνομα Λίλιμπετ προκάλεσε την ενόχληση της Ελισάβετ.

Η βασίλισσα φέρεται να είπε σε στενούς συνεργάτες της: «Δεν μου ανήκουν τα παλάτια, δεν μου ανήκουν οι πίνακες. Το μόνο πράγμα που είναι δικό μου είναι το όνομά μου. Και τώρα, μού το πήραν».

Το όνομα Λίλιμπετ ήταν το χαϊδευτικό της βασίλισσας Ελισάβετ και το χρησιμοποιούσαν μόνο οι δικοί της άνθρωποι. Αλλά η βασίλισσα όταν έμαθε ότι ο Χάρι και η Μέγκαν έδωσαν στην κόρη τους το όνομα Λίλιμπετ αισθάνθηκε πως τής παίρνουν κάτι αποκλειστικά δικό της.

Σίγουρα το ζευγάρι, που επέλεξε να ζήσει στην Καλιφόρνια, δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει τέτοια αναστάτωση στην βασίλισσα Ελισάβετ. Για την ακρίβεια ο Χάρι ήθελε να δείξει την αγάπη που έτρεφε για τη γιαγιά του. Όμως άλλες οι προθέσεις και άλλο το αποτέλεσμα.

Μάλιστα, οι Σάσεξ έριξαν λάδι στη φωτιά, όταν έμαθαν τις αντιδράσεις της βασίλισσας. Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα με αφορμή τη νέα βιογραφία για τον βασιλιά Κάρολο, που υπογράφει ο πολύ καλά ενημερωμένος για τα θέματα του παλατιού, Ρόμπερτ Χάρντμαν και που άρχισε να δημοσιεύεται σε συνέχειες στην Daily Mail. Ο Χάρντμαν αναφέρει ότι ένα μέλος του προσωπικού της βασίλισσας του είπε πως η Ελισάβετ «ήταν τόσο θυμωμένη, όσο δεν την είχε δει ποτέ άλλοτε», όταν ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ ανακοίνωσαν ότι δεν θα είχαν χρησιμοποιήσει το όνομα Λίλιμπετ αν η βασίλισσα δεν ήταν «υποστηρικτική» στις προθέσεις τους. Με τη δήλωση αυτή ο Χάρι και η Μέγκαν προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά που είχαν ανάψει, αλλά τελικά τα πράγματα έγιναν χειρότερα. 

Το BBC επικαλούμενο «πηγή του παλατιού», μετέδωσε τότε ότι η βασίλισσα «ουδέποτε ρωτήθηκε» από τον Χάρι και την Μέγκαν για την χρησιμοποίηση του ονόματος «Λίλιμπετ». Αλλά εκπρόσωπος του δούκα και της δούκισσας διέψευσε το ρεπορτάζ του BBC, επιμένοντας ότι η βασίλισσα ενημερώθηκε προσωπικά από τον Χάρι μόλις γεννήθηκε το κοριτσάκι και στη διάρκεια της συνομιλίας τους «μοιράστηκε (με τη γιαγιά του)  τη σκέψη να ονομάσουν την κόρη τους Λίλιμπετ, για να τιμήσουν την βασίλισσα. Αν (η βασίλισσα) δεν ήταν υποστηρικτική, δεν θα είχαν χρησιμοποιήσει αυτό το όνομα», είπε ο εκπρόσωπος του Χάρι και της Μέγκαν. 

Αλλά η ιστορία δεν τελείωσε εκεί, καθώς αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο δούκας και η δούκισσα είχαν φροντίσει να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα για το όνομα «Λίλιμπετ Νταϊάνα» ως  ‘domain name’ στο ίντερνετ, πριν καν γεννηθεί η κόρη τους και προφανώς χωρίς να ζητήσουν την άδεια της βασίλισσας.

Το χαϊδευτικό Λίλιμπετ δόθηκε στην Ελισάβετ όταν ήταν παιδάκι, καθώς τότε δεν μπορούσε να προφέρει το όνομά της- Ελισάβετ και ήταν πιο εύκολο να χρησιμοποιεί το όνομα «Λίλιμπετ». Έτσι την αποκαλούσαν ακόμα κι όταν μεγάλωσε ο παππούς της, οι γονείς της, ο σύζυγός της και ελάχιστοι πολύ στενοί φίλοι και συγγενείς.  Γι αυτό και η βασίλισσα θεωρούσε ότι το «Λίλιμπετ» ήταν κάτι αποκλειστικά δικό της και ενοχλήθηκε με τον εγγονό της.

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντινούπολη: Σκληρες εικόνες και βίντεο – Ελληνίδα αυτοκτονεί πέφτοντας απο ταράτσα εμπορικού κέντρου

Frederic Tudor: Ο άνθρωπος που μετέτρεψε τον πάγο σε χρυσάφι (videos)

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ σάρωσε στην Άιοβα – «Είναι καιρός να ενωθεί η χώρα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 11:48