search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:10
MENU CLOSE

Κόντρα εκτός ορίων: Στα πρόθυρα… διαζυγίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Σαμαράς και Μητσοτάκης  

16.01.2024 07:00
mitsotakis-samaras-new

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι βουλευτές της ΝΔ τη σύγκρουση κορυφής ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Οι αιχμές που αντάλλαξαν χθες τα δύο στρατόπεδα έχουν φυσικά αφορμή το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με τις διαφωνίες επί της ουσίας, αλλά και τις ενστάσεις του Αντώνη Σαμάρα για το “παρών” που ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους βουλευτές του σε πρόσφατη συνέντευξη. Για πρώτη φορά όμως τα πυρά ξεπέρασαν τις κόκκινες γραμμές, που υπάρχουν εδώ και χρόνια ανάμεσα στα στρατόπεδο Σαμαρά και Μητσοτάκη.

Οι πληροφορίες λένε ότι ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα καθώς εμφανίζεται εξοργισμένος από την στάση που κρατάει απέναντί του το Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο Αντώνης Σαμαράς υπενθυμίζει μάλιστα στους συνομιλητές του ότι αυτός -παρά το δύσκολο παρελθόν που είχε με την οικογένεια Μητσοτάκη- στάθηκε απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πραγματικός στρατιώτης και παρά το γεγονός  ότι πολλές φορές είχε την ευκαιρία να επιτεθεί και να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση δεν το έκανε. 

Βουλευτές που συμμερίζονται τις απόψεις Σαμαρά λένε ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι εξοργισμένος γιατί θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ειρωνεύεται και χλευάζει τις απόψεις του. Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα ότι η στάση που κρατάει η κυβέρνηση απέναντι στον πρώην πρόεδρο του κόμματος ενοχλεί σε μεγάλο βαθμό και τους βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι είναι κατά του σχετικού νομοθετήματος. 

Κάποιοι μάλιστα, μιλούν για κυβερνητική αχαριστία από την στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός έχει στηρίξει σε όλα τα θέματα τον πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη, χωρίς ποτέ να του δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Οι όποιες ενστάσεις έχει εκφράσει κατά καιρούς, έχουν να κάνουν με τις πάγιες απόψεις του, τόσο στα εθνικά θέματα, όσο και για ζητήματα που αφορούν πτυχές της κοινωνίας. Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα ότι τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις συνήθως δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στα κόμματα, καθώς μοιραία οι υποστηρικτές των δυο απόψεων συσπειρώνονται και επιτίθεται η μία στην άλλη. 

Αναρωτιούνται μάλιστα, αν η όλη ιστορία μπορεί να αποβεί μοιραία για το κυβερνών κόμμα, καθώς μπορεί να αναμοχλεύσει παλιές έχθρες και να πυροδοτήσει αντιπαραθέσεις ιδιαίτερα από ανθρώπους που δεν ανήκουν στην ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν θα δουν ποτέ υπουργική καρέκλα.  

Να θυμίσουμε ότι χθες η αντιπαράθεση ανάμεσα στα δυο στρατόπεδα ξεκίνησε όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας τις ενστάσεις του πρώην πρωθυπουργού για το θέμα της αποχής ήταν μάλλον καυστικός. Ανέφερε ότι «η αποχή είναι μια στάση κοινοβουλευτική. Ο κ. Σαμαράς το γνωρίζει διότι πέραν από πρώην πρωθυπουργός και έμπειρος κοινοβουλευτικός, ο ίδιος στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης ούτως ή άλλως είχε επιλέξει την αποχή».

Ο Αντώνης Σαμαράς αντέδρασε έντονα δια συνεργατών του, οι οποίοι έκαναν λόγο για μαθήματα που δεν μπορεί να λάβει από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο πρώην πρωθυπουργός και παράλληλα υπενθύμιζαν ότι πολιτικός αντίπαλος της ΝΔ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι ο Αντώνης Σαμαράς. Σημείωναν δε, απαντώντας στον κ. Μαρινάκη, αλλά εμμέσως πλην σαφώς στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη  ότι «ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός ουδέποτε προέτρεψε, ούτε υπέδειξε στους βουλευτές του την αποχή».

Διαβάστε επίσης:

Ρένα Δούρου: Λέξη δεν λέει ο κ. Γεραπετρίτης για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Prorata για τη «μάχη» του Κέντρου: Κυριαρχία με απώλειες για τη ΝΔ, κερδίζει έδαφος το ΠΑΣΟΚ

Γάμος ομοφύλων: Πρώτη δοκιμασία για Σκέρτσο και βουλευτές ΝΔ – Προβληματισμοί και ηχηρές απουσίες Βορίδη, Κακλαμάνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:08