search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 06:10
MENU CLOSE

Άλεκ Μπάλντουιν: Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της κινηματογραφίστριας του «Rust»

19.01.2024 22:08
alec baldwin

Ο Άλεκ Μπάλντουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον φονικό πυροβολισμό στα γυρίσματα της ταινίας γουέστερν «Rust», σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που κατατέθηκε την Παρασκευή.

Η κατηγορία έρχεται μετά από δύο χρόνια αφότου η κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς πέθανε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας στο Νέο Μεξικό, όταν πυροβολήθηκε από ένα όπλο που κρατούσε ο Μπάλντουιν κατά τη διάρκεια των προβών για μια σκηνή.

Ο Αμερικανός ηθοποιός κατηγορήθηκε αρχικά για ανθρωποκτονία τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά αργότερα η κατηγορία αποσύρθηκε.

Ο Μπάλντουιν φέρεται να αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 18 μηνών εάν καταδικαστεί για τη νέα κατηγορία.

Της σημερινής δίωξης προηγήθηκε μια ανεξάρτητη έρευνα ειδικών που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μπόλντουιν θα έπρεπε να τραβήξει τη σκανδάλη του ρεβόλβερ που χρησιμοποιούσε στην πρόβα για να ρίξει τη σφαίρα που σκότωσε τη Χάτσινς. Στο ίδιο συμπέρασμα είχε καταλήξει και η έρευνα του FBI.

Στις 21 Οκτωβρίου 2021, στα γυρίσματα της ταινίας στο Νέο Μεξικό, ο Μπόλντουιν πυροβόλησε με το όπλο, που υποτίθεται ότι θα είχε άσφαιρα, αλλά περιείχε μια αληθινή σφαίρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η Χάτσινς και να τραυματιστεί ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα. Ο 65χρονος ηθοποιός δηλώνει αθώος και επιμένει ότι τον είχαν διαβεβαιώσει πως το όπλο έφερε άσφαιρα και ότι ο ίδιος δεν τράβηξε τη σκανδάλη.

Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατηγορείται και η υπεύθυνη των όπλων της ταινίας, Χάνα Γκουτιέρες-Ριντ, αφού εκείνη ήταν που έβαλε στο όπλο την αληθινή σφαίρα.

«Ανυπομονούμε για το δικαστήριο», δήλωσαν οι δικηγόροι του ηθοποιού Λουκ Νίκας και Άλεξ Σπύρο σε μια δήλωση στο Variety.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Κωνσταντίνου: «Λόγω της ανάγκης για επιβίωση, έκανα κι εγώ κάποιες υποχωρήσεις»

Ελένη Βιτάλη: «Μόνο η θρησκεία με βοήθησε σε κομβικές στιγμές μου»

Γλυκερία: Πέθανε η μητέρα της τραγουδίστριας – Ακυρώνεται η αυριανή εμφάνισή της στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31