ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:35
MENU CLOSE

Το πείραμα της «κόκκινης Σάρας»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2317
18/01/2024
20.01.2024 17:34

Η Αριστερά δεν διασπάται μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Γερμανία. Μόνο που – επιτρέψτε μας – η γερμανική διάσπαση φαίνεται να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Εκεί λοιπόν η Σάρα Βάγκενκνεχτ, η οποία προσφάτως αποχώρησε από την (αδελφή του ΣΥΡΙΖΑ) Αριστερά (Die Linke), αποφάσισε να ιδρύσει το δικό της κόμμα με το όνομα «Για τη Λογική και τη Δικαιοσύνη – BSW».

Ποιος ο λόγος αυτού του μείγματος; Η μαζική προσέλκυση τέως ψηφοφόρων της Αριστεράς από την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), η οποία δραστηριοποιείται – όπως και η Αριστερά – στην υποβαθμισμένη ανατολική Γερμανία.

Ένας κλασικός αριστερός αφορισμός λέει ότι όποιος αγγίζει την ατζέντα της Άκρας Δεξιάς – ιδιαίτερα το μεταναστευτικό – τελικά την ενισχύει. Μέχρι στιγμής βεβαίως η Άκρα Δεξιά αποδεικνύεται πανευρωπαϊκά πολύ πιο ελκυστική στα μάτια των ανθρώπων που ζουν με τα προβλήματα, ενώ η «δικαιωματική» Αριστερά καταποντίζεται.

Για να δούμε τι θα αποδώσει το πείραμα της επονομαζόμενης και «κόκκινης Σάρας» (Βάγκενκνεχτ). Ίσως να έχει ενδιαφέρον και για τα καθ’ ημάς…

Διαβάστε επίσης:

Με απόλυτη μυστικότητα κατέφθασαν στις Σπέτσες Δούρου και Κασιμάτη

Σπέτσες: Ποιοι βουλευτές το’ ριξαν στο τραγούδι μετά το δείπνο στο σπίτι του Κασσελάκη 

Σε… «σκληρή γλώσσα» η αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία 

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:32
Exit mobile version