search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 01:08
MENU CLOSE

«Φεγγάρι του Λύκου»: Πανέμορφες εικόνες από την Πανσέληνο του Ιανουαρίου

26.01.2024 09:20
moon new

Πανέμορφες εικόνες της πρώτης πανσελήνου του έτους, γνωστής και ως «Φεγγάρι του Λύκου», παρουσιάζουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι εικόνες καθηλώνουν. Στη χώρα μας, ειδικότερα, η πανσέληνος του Ιανουαρίου έφτασε στην κορύφωσή της χαράματα της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος είναι ένα από τα λίγα αστρονομικά γεγονότα του χειμώνα, καθώς δεν υπάρχουν πολλές βροχές μετεωριτών, πλανητικές ευθυγραμμίσεις ή άλλα σπάνια φαινόμενα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της AccuWeather Μπράιαν Λάντα.

Γιατί ονομάζεται έτσι το «Φεγγάρι του Λύκου»

Σύμφωνα με το Old Farmer’s Almanac, η πρώτη πανσέληνος του έτους είναι γνωστή ως «Φεγγάρι του Λύκου» επειδή κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα ακούγονται δυνατά τα αλυχτίσματα των λύκων.

Παλιά οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι λύκοι ουρλιάζουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα επειδή πεινάνε, αλλά σήμερα γνωρίζουμε ότι αυτό το κάνουν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, όπως για παράδειγμα τον εντοπισμό άλλων μελών της αγέλης, την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών, το μαρκάρισμα της περιοχής τους και τον συντονισμό του κυνηγιού.

Διαβάστε επίσης

Ιράκ: Drone έπληξε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου

HΠΑ: Εκτέλεσαν θανατοποινίτη με εισπνοή αζώτου – Βασανιστήριο, θεωρεί τη μέθοδο ο ΟΗΕ

Νέα σφαγή στη Γάζα: Το Ισραήλ σκότωσε 20 ανθρώπους που περίμεναν στην ουρά για να πάρουν τρόφιμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06