search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 22:03
MENU CLOSE

Οργή στην Αυστραλία: Κανάλι παραποίησε φωτογραφία βουλευτίνας για να φαίνεται πιο σέξι

30.01.2024 17:36
australia vouleftis

Ένα αυστραλιανό ειδησεογραφικό κανάλι ζήτησε συγγνώμη μετά τη μετάδοση μιας ψηφιακά επεξεργασμένης φωτογραφίας μιας γυναίκας βουλευτή, στην οποία της μεγάλωσε το στήθος και αποκάλυψε τη μέση της.

Η ψηφιακά τροποποιημένη φωτογραφία της βουλευτού της πολιτείας Βικτώριας, Τζόρτζι Πέρσελ, εμφανίστηκε σε βραδινό δελτίο του 9News τη Δευτέρα, αφού η βουλευτής επέκρινε την τοπική κυβέρνηση ότι απέρριψε την απαγόρευση του κυνηγιού πάπιας.

«Άντεξα πολλά από χθες. Αλλά το να μου κάνουν photoshop στο σώμα και στο ντύσιμό μου από ένα μέσο ενημέρωσης δεν ήταν το καλύτερο μου», έγραψε η Πέρσελ την Τρίτη στο X, παραθέτοντας μαζί τις αρχικές και τις τροποποιημένες φωτογραφίες.

«Προσέξτε το μεγαλύτερο στήθος και το ντύσιμο ώστε να γίνω πιο αποκαλυπτική», πρόσθεσε. «Δεν μπορώ να φανταστώ να συμβαίνει αυτό σε έναν άνδρα βουλευτή».

Σε μια ανάρτηση στο Instagram η Πέρσελ έγραψε: «Όταν παλεύεις με την αρνητική εικόνα του σώματος σου σε όλη σου τη ζωή, είναι να βλέπεις τον εαυτό σου μονταρισμένο στην τηλεόραση μετά από τη χειρότερη μέρα στη δουλειά που είχες ποτέ».

Και συνέχισε: «Αυτό δεν αφορά μόνο εμένα, έχει να κάνει με το πώς αντιμετωπίζουμε τις γυναίκες ευρύτερα».

«Η διαφορά για τις γυναίκες είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν τη συνεχή σεξουαλικοποίηση και αντικειμενοποίηση που έρχεται με τη διαρροή εικόνων, την παραποίηση και τη τεχνητή νοημοσύνη», είπε η βουλευτής, που είναι μέλος του Κόμματος Δικαιοσύνης των Ζώων.

Ο διευθυντής του 9News Melbourne, ζήτησε συγγνώμη την Τρίτη, αποδίδοντας την παραποίηση σε «αυτοματοποίηση από το Photoshop» για τη δημιουργία μιας εικόνας που δεν συνάδει με την αρχική.

«Θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από την Τζόρτζι Πέρσελ για ένα γραφιστικό λάθος που παρουσιάστηκε στο χθεσινό δελτίο», ανέφερε.

«Το τμήμα γραφικών μας δημιούργησε μια διαδικτυακή εικόνα της Τζόρτζι για να τη χρησιμοποιήσει στην ιστορία μας για το κυνήγι πάπιας. Όπως είναι κοινή πρακτική, το μέγεθος της εικόνας άλλαξε ώστε να ταιριάζει στις προδιαγραφές μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο αυτοματισμός από το Photoshop δημιούργησε μια εικόνα που δεν ήταν συνεπής με την αρχική.

«Αυτό δεν πληρούσε τα υψηλά πρότυπα σύνταξης που έχουμε και γι’ αυτό ζητάμε ανεπιφύλακτα συγγνώμη από την κα Πέρσελ».

Αν και δεν πείστηκε από το σκεπτικό, η βουλευτής είπε ότι αποδέχεται τη συγγνώμη, προσθέτοντας ότι αυτή η «σεξιστική επεξεργασία» ήταν κάτι από το οποίο όλοι πρέπει να μάθουμε.

«Το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να αποτρέψω τις γυναίκες και τα κορίτσια από το να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να συνεισφέρουν στη δημόσια ζωή», είπε.

Κατέληξε λέγοντας ότι το περιστατικό δεν πρέπει να επισκιάσει το σημαντικό έργο της.

«Υπάρχουν πάπιες να σώσω», είπε.

Διαβάστε επίσης:

«Μπουρλότο» Νετανιάχου στην εκεχειρία: Δεν αποσυρόμαστε από τη Γάζα, δεν απελευθερώνουμε Παλαιστίνιους κρατούμενους

ΗΠΑ: Ο… πολυμήχανος μπαμπάς που έγινε viral – Παίζει στο χιόνι με το παιδί του και εντυπωσιάζει (video)

Βερολίνο: Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 22:03