search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:08
MENU CLOSE

Άδωνις Γεωργιάδης: «Με την πληρωμή στα απογευματινά χειρουργεία, νομιμοποιούμε το φακελάκι» – Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

31.01.2024 17:55
adonis new

Για τη «νομιμοποίηση» της πρακτικής οι γιατροί να παίρνουν φακελάκι, μέσω των απογευματινών χειρουργείων, μίλησε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Real,  ο ασθενής που θα επιλέγει απογευματινό χειρουργείο, θα πληρώνει το επιπλέον ποσό νόμιμα και θα το βάζει και στη φορολογική του δήλωση, κάτι που οδηγεί ντε φάκτο στην νομιμοποίηση αυτής της πρακτικής.

«Με ειλικρίνεια, αντί να συμβαίνει παράνομα και εξωθεσμικά, θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά. Άρα θα μειωθεί και το φακελάκι. Γιατί πια δεν θα έχει νόημα ένας γιατρός να παίρνει μαύρα χρήματα με το φακελάκι και να κινδυνεύει να διαπομπευθεί για να έχει ποινικές κυρώσεις. Θα μπορεί να πάρει νόμιμα το φακελάκι του. Αυτός που έχει αποφασίσει να πληρώσει τα λεφτά, να τα πληρώσει νόμιμα και να τα βάλει στη φορολογική του δήλωση και ταυτόχρονα να μειωθεί η αναμονή των χειρουργείων για να κερδίσει αυτός που δεν έχει να πληρώσει τίποτα. Αυτή είναι η συνολική κεντρική ιδέα».

Έντονη αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ

Για το τέλος του δημόσιου συστήματος υγείας με τα απογευματινά χειρουργεία κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρώντας στα όσα είπε ο υπουργός Υγείας.

Σε σχετική του δήλωση ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει:

«Με λογοπαίγνια και λαϊκίστικα ευφυολογήματα σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία, προσπαθεί να δικαιολογήσει την πλήρη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού της Υγείας, ο υπουργός των νεοφιλελεύθερων ειδικών αποστολών και των αντικοινωνικών «μεταρρυθμίσεων» Άδωνης Γεωργιάδης.

Κάνει λόγο για «λαϊκό» μέτρο που θα βοηθήσει όλους τους ενδιαφερόμενους, και αυτούς που έχουν να πληρώσουν και αυτούς που δεν έχουν, ενώ ταυτόχρονα κατηγορεί συλλήβδην τον ιατρικό κόσμο ότι παίρνει «φακελάκι».   

Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι με τα απογευματινά χειρουργεία νομιμοποιεί περαιτέρω το «φακελάκι» και το παραεμπόριο, μετακυλίεται το κόστος στην τσέπη του ασθενή, αφού ο καθένας μπροστά στον πόνο του θα μπει στον πειρασμό να πληρώσει, γιατί υποτίθεται ότι τελειώνει αμέσως, καταλύοντας ουσιαστικά τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ.

Η λύση είναι μία: να στελεχωθεί το ΕΣΥ με το αναγκαίο προσωπικό ούτως ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν την συνταγματικά προβλεπόμενη ισότιμη πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της υγείας. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις Αδώνιδος και Κυριάκου Μητσοτάκη».

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης σε πρέσβη Ισραήλ: Να υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο επικίνδυνο «παιχνίδι» στην Ερυθρά Θάλασσα ψάχνει η Ελλάδα

Φάμελλος: Ομολογία αποτυχίας η επαναλαμβανόμενη νομοθέτηση για την οπαδική βία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:06